НЕМА ПОТВРДЕ - НЕМА ИСПЛАТЕ! Студенти и ђаци морају да пошаљу потврде о редовном школовању

В.Митрић

03. 09. 2020. у 00:12

НЕМА ПОТВРДЕ - НЕМА ИСПЛАТЕ! Студенти и ђаци морају да пошаљу потврде о редовном школовању

Фото: В. Митрић

ИЗ Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, чије је седиште у Бијељини, саопштзено је за „Новости“ да су корисници породичних пензија дужни да током овог и наредног месеца пошаљеу потврде о редовном школовању у новој школској години.

За децу кориснике породичне пензије, средњошколске узрасте, који имају од 15-19 година (1.132  корисника) потврду о редовном школовању потребно је послати до 23. септембра.

За децу, кориснике породичне пензије, студенте, старосне доби 19-26 година (1.935 корисника), потврду о редовном школовању треба послати до 22. октобра .  

- Фонд ПИО позива кориснике породичне пензије да благовремено доставе школску потврду у најближу пословницу Фонда ПИО, за кориснике у Републици Српској, а за кориснике са пребивалиштем ван Републике у надлежну филијалу Фонда ПИО, како би се исплата породичне пензије могла наставити без прекида и несметано - каже др Младен Милић, директор Фонда ПИО РС.

О обавези достављања потврде о редовном школовању Фонд кориснике обавештава и путем писане поруке на чеку приликом исплате пензије за август и септембар .

Онима који не доставе на време потврду, исплата ће бити обустављена. Фонд ПИО ће, иначе, да провери потврде код школа и факултета. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)