РАДОСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ У БИЈЕЉИНИ: Град уплаћује новац за боравак у бањи

В. Митрић

30. 07. 2020. у 20:33

ГРАД Бијељина уплатиће Удружењу пензионера 50.000 конвертибилних марака намењених за боравак и третман око 150 најугроженијих чланова овог удружења у Бањи „Дворови“.

РАДОСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ У БИЈЕЉИНИ: Град уплаћује новац за боравак у бањи

В. Митрић

На овај начин Градска управа ће помоћи старијим члановима локалне заједнице који немају пара да себи обезбеде бањско лечење, изјавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Град је потписао споразум са Удружењем пензионера, за неколико дана новац ће бити уплаћен и убрзо ће моћи да почну  лечења тих људи.
- Од почетка пандемије корона вируса  град је обезбедио око 7.000 заштитних маски и  25.000 КМ једнократне помоћи и тако ће бити у будућности – каже Мићић.
Вршилац дужности председника бијељинског Удружења пензионера Ђуро Станојловић каже да Градска управа годинама помаже пензионерима, али први пут на овај начин.
- Захвални смо Граду и градоначелнику на помоћи јер је економска ситуација веома тешка. Око 70 одсто пензионера живи на ивици егзистенције. Бијељина има регистрованих 15.696 пензионера, у Удружењу је њих 10.376, а чак 3.000 има минималну пензију од 180 КМ – упозорио је Станојловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)