ОПШТА БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“ У БИЈЕЉИНИ: Др Златко Максимовић на челу

Новости онлајн/В.Митрић

уторак, 14. 07. 2020. у 09:36

ОПШТА БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“ У БИЈЕЉИНИ: Др Златко Максимовић на челу

Фото: В. Митрић

ДОКТОР медицинских наука Златко Максимовић, академик Српске краљевске академије научника и уметника, нови је челник Опште болнице „Свети врачеви“ у Бијељини, једне од најсавременијих, не само на левој обали Дрине, већ на Балкану.

Максимовићево знање, искуство и умеће допринеће, како оцњеују из ресорног министарства, да се брже и ефикасније отклоне потешкоће које прате рад ове установе.

Максимовић је био годинама директор Дома здравља у Бијељини, од којег је направио једну од најбољих установа те врсте у региону, као пример како се ради у примарној здравственој заштити, на задовољство пацијената и у најудаљенијим местима краја који „покривају“. Део радног века провео је и као заменик директора РЗЗО Републике Српске, а иза себе има богату каријеру народног посланика.

- Честитам Вам на избору, уверен да ћете, као и до сада, као чедо које се искрени заклело Хипократу помоћи, од свег срца, за боље стање у здравству РС, јер Ви то и знате и можете и хоћете – стоји у честитки коју је др Максимовићу, у име СКАНУ, упутио академик професор др Мирко Керкез, заменик директора Клиничког центра  Србије, иначе председник Научног већа СКАНУ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)