ДОДИК: Преко десет пута сам тестиран на вирус корона

NovostiOnline/Р.С.

петак, 10. 07. 2020. у 16:52

ДОДИК: Преко десет пута сам тестиран на вирус корона

Милорад Додик

Председник СНСД-а Милорад Додик је данас, након Извршног комитета ове странке, казао да је на страначким органима разматрана епидемиолошка ситуација у Републици Српској у вези са вирусом корона, те да је закључено да треба пооштрити и проширити неке мере у РС.

Уз апел да се поштују све до сада препоручене мере, које су на снази, Додик је још једном истакао потребу да се поново уведе обавеза ношења маски и на отвореном.

- Причао сам са министром око тога. Речено ми је да треба размишљати да се и на отвореном предвиди ношење маски, ако су грађани у групама. Сматрао сам да треба подржати ту меру. Како ће се то извршавати, министар и људи из медицинске струке, ће рећи. Разумем врућину и све, али је важно да останемо дисциплиновани - казао је Додик.

Додик је истакао и да он преко десет пута тесиран на корона вирус.

- Већ преко десет пута сам се тестирао на вирус. Кад год сам ван Бањалуке, и дођем овде, тестирам се - додао је.

Он је данас казао и да је руководство СНСД-а затражило одговорност надлежних у одређеним здравственим установама, пре свега у Бијељини, гдје је дошло до ширења заразе Цовид -19 међу здравственим радницима.

- Разговарали смо о одговорности људи који су у име СНСД-а постављени на функције, као што су директори домова здравља. Неприхватљиво је да се неодговорно односе здравствени радници у Бијељини. Одговорност сносе менаџмент који је тај регион довео у проблем ширења заразе и онемогућен је редован рад болнице.

СНСД тражи одговорнот меднажмента и других који су у ланцу управљања - поручио је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)