ПРЕТИ МУ ДО 10 ГОДИНА ЗАТВОРА: Тужилаштво РС предложило притвор за Новитовића

С. М.

29. 09. 2022. у 06:41

ТУЖИЛАШТВО РС затражило је притварање в. д. директора Цивилне заштите РС Милана Новитовића, осумњиченог за злоупотребу службеног положаја или овлашћења.

ПРЕТИ МУ ДО 10 ГОДИНА ЗАТВОРА: Тужилаштво РС предложило притвор за Новитовића

Фото С. М.

- Републички јавни тужилац предложио је притвор због бојазни да би осумњичени боравком на слободи, коришћењем свог службеног положаја и функције коју обавља, могао предузети радње којима би ометао кривични поступак утицајем на сведоке у циљу прилагођавања њихових исказа интересима своје одбране, а све у намери да избегне или умањи своју кривичну одговорност. Меру притвора тужилац предложe и због тежине кривичног дела, односно чињенице да му се на терет ставља и злоупотреба службеног положаја за које је прописана казна затвора од једне до 10 година - саопштило је Тужилаштво.

Новитовић се 26. септембра одазвао на позив тужилаштва на саслушање у својству осумњиченог за незаконито запошљавање свог партијског колеге из Уједињене Српске Бранислава Зељковића, на место свог саветника у ЦЗ.

У присуству браниоца Новитовић је дао исказ на 11 страница у којем је изнео своју одбрану, а потом је ухапшен и спроведен у МУП РС. По налогу суда полиција је претресла Новитовићеву имовину, као и службене просторије Цивилне заштите, па чак и просторије у згради Владе РС. Потом је поново спроведен у тужилаштво на саслушање, након којег му је предложен притвор.

Према незваничним информацијама, тужилаштво против Новитовића води истрагу због више предмета, али је у првој фази његовој одбрани предочена само документација која се тиче незаконитог запошљавања Зељковића.

Подсетимо, Зељковић је бивши директор Института за јавно здравство РС против кога је недавно подигнута оптужница у оквиру афере "Корона уговори". У притвору КПЗ Бањалука је провео пет месеци, а недуго након што је пуштен на слободу запослен је у ЦЗ по уговору на одређено време.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НЕ МИРУЈЕ НИ У ПЕНЗИЈИ: Жика открио шта ради после повлачења са телевизије - има везе са српском традицијом