ЗА УБИСТВО СЕСТРЕ 20 ГОДИНА ЗАТВОРА: Бањалучки суд пресудио у случају "Котор варош"

С. М.

26. 09. 2022. у 23:07

ЗДРАВКО Раца (60) из Ободника код Котор Вароша осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на 20 година затвора због убиства своје сестре Мирјане Вагнер (72), у коју је испалио осам хитаца из пиштоља.

ЗА УБИСТВО СЕСТРЕ 20 ГОДИНА ЗАТВОРА: Бањалучки суд пресудио у случају Котор варош

Здравко Раца, Фото С. М.

Пресуда је изречена након што је суд прихватио Рацино признање кривице, који се тиме одрекао права на суђење. Злочин се догодио 4. јуна ове године око 13.30 у месту Ободник, у њиховој породичној кући.

Мотив злочина било је Рацино незадовољство у вези са поделом заоставштине њиховог покојног оца. У пресуди се наводи да је Здравко дело починио у стању средњег пијанства са 1,9 промила алкохола у крви. Додаје се да је критични дан у дворишту комшије уочио своју сестру, с којом је одраније био у сукобу због нерешених имовинско-правних односа.

- Након што је уочио Мирјану, ушао је у своју кућу и са регала узео пиштољ "застава М57" калибра 7,62 мм и напунио га мецима. Пиштољ је ставио иза појаса и кренуо ка кући свог покојног оца у којој се његова сестра налазила. Када је кроз отворена врата у ходнику уочио сестру, обратио јој се речима: "Знаш ли шта си ми урадила?" Потом је из појаса извадио пиштољ и у правцу жртве испалио осам хитаца. Мирјана је на месту остала мртва - наводи се у пресуди.

Раца се одрекао правао на суђење, а признање је прихватило судско веће којим је председавао Бранимир Јукић.

Тужилац Игор Цимеша затражио је да се оптужени казни у складу са законом, наводећи да је током извршења дела исказао безобзирност и упорност, што је отежавајућа околност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (0)

КУСТУРИЧИНА КРИТИКА САВРЕМЕНОГ ЧОВЕКА: Гледа филмове за одрасле, чека да му Бог пошаље најбољу рибу преко Фејсбука