УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК: Породици Ђокић из Доње Трнове изграђена кућа

В. Митрић

19. 05. 2022. у 18:44

НАЧЕЛНИК општине Угљевик Василије Перић посјетио је данас шесточлану породицу Ђокић из Доње Трнове којој је изграђен стамбени објекат уз подршку УНДП-а и општине Угљевик јер су у клизиштима 2014. године остали без куће.

УЗ ПОДРШКУ ОПШТИНЕ УГЉЕВИК: Породици Ђокић из Доње Трнове изграђена кућа

Фото: В.М.

Перић се присјетио великих поплава и клизишта које су начиниле огромну штету у овој општини те изразио задовољство јер су изграђени стамбени објекти за 16 породица колико их је тада остало без кућа.

- Успели смо да уз помоћ УНДП у претходној и овој години изградимо 4 стамбена објекта на подручју наше општине а укупно 16 за које смо дали новчана средства, изградили пројекте,  употребне дозволе, инфраструктуру а некима и земљиште-подсетио је Перић.

Он је истакао да општина Угљевик има пројекат стамбеног збрињавања вишечланих и социјално-угрожених породица које су у стању стамбене потребе.

- Велико је задовољство кад се заврши овакав пројекат и да подршка породици којој је помоћ била потребна-закључио је Перић и захвалио свима који су помогли градњу куће.

Миленко Ђокић  рекао је  да је у 2014. години клизиште захватило велику површину гђе је била њихова породична кућа па су морали да је напусте.

- Уз подршку УНДП-а и општине Угљевик успјешно је изграђена кућа-додао је Ђокић и захвалио свима који су учествовали у овом пројекту.

Ђокић је Перића приликом обиласка пластеника, обавјестио да је од УНДП-а из економске компоненте добио фрезу вриједности 4.000 КМ а користи је за обрађивање плодног земљишта. 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОЛИЦИЈА ПОБРАЛА 440 СТАБЉИКА: У околини Дервенте откривена плантажа марихуане