ЈОШ ПРОЦЕЊУЈУ ШТЕТУ, ОШТЕЋЕНЕ СТОТИНЕ ОБЈЕКАТА: Још се не знају последице недавног земљотреса на подручју Љубиња, Берковића и Билеће

Д. ЦУРАЋ

18. 05. 2022. у 06:30

НА подручју општина Љубиње, Берковићи и Билећа, које су погођене земљотресом прошлог месеца, до сада је штета пријављена на више стотина објеката, али комисије за процену укупне штете још нису завршиле посао, што се очекује у наредним данима, речено је у тим локалним заједницама.

ЈОШ ПРОЦЕЊУЈУ ШТЕТУ, ОШТЕЋЕНЕ СТОТИНЕ ОБЈЕКАТА: Још се не знају последице недавног земљотреса на подручју Љубиња, Берковића и Билеће

Фото: Д. Цураћ

У Берковићима су од последица овог земљотреса оштећена 332 објекта и категоризација штете је завршена, након чега ће бити урађена коначна процена, рекао је заменик начелника ове општине Бојан Самарџић.

Према његовим речима, на рачун општине Берковићи на име финансијске помоћи за санацију штете од земљотреса до сада је уплаћено око 28.000 КМ.

- Све институције у Берковићима раде, зграда у којој је била Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове је исељена - рекао је Самарџић.

Начелник општине Љубиње Стево Драпић изјавио је да ће комисија за процену штете доћи у ову општину и да је остало да се прегледа још 35 објеката да би категорисали штету. Он је додао да ће за дан--два бити познат укупан пресек штете настале од земљотреса. Када је реч о финансијској помоћи, он је рекао да је за санирање штете од земљотреса на рачун општине Љубиње више општина Републике Српске до сада уплатило око 180.000 КМ. Драпић је нагласио да у Љубињу раде све институције.

Фото: Д. Цураћ

Tekst potpisa

Начелник општине Билећа Веселин Вујовић рекао је да је у овој општини до сада стигло 320 захтева за накнаду штете, те да није завршена укупна процена штете, јер комисија још прегледа објекте.

Иначе, земљотрес јачине 5,8 степени Рихтерове скале погодио је 22. априла херцеговачке општине.

Билећа очекује финансијску помоћ

ВЕСЕЛИН Вујовић је нагласио да општини Билећа још није стигла финансијска помоћ за санирање штете од земљотреса, али да је Савез општина и градова Републике Српске најавио уплату помоћи, као и Град Бијељина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦАМА, ИЗДРЖИТЕ Познати потресени масакром на Цетињу - бројне објаве на мрежама, отказани наступи