БУРНО О ГЕНОЦИДУ: Расправа о предлогу Срба у Парламентарној скупштини БиХ у Сарајеву

С. М.

09. 03. 2022. у 19:38

ПОСЛАНИЦИ Парламентарне скупштине БиХ прихватили су захтев посланика из РС, Сњежане Новаковић Бурсаћ и Јакова Галића, за разматрање, по хитном поступку, Предлога закона о забрани злоупотребе појма геноцида.

БУРНО О ГЕНОЦИДУ: Расправа о предлогу Срба у Парламентарној скупштини БиХ у Сарајеву

Фото Парламент БиХ

Овај закон је дошао као одговор РС на наметнуте измене Кривичног закона БиХ, које је донео бивши високи представник у БиХ Валентин Инцко, али и као покушај да се донесе решење прихватљиво за све народе у БиХ кад је реч о формулацији злоупотребе појма геноцид.

Иако закон иде у хитну процедуру, бошњачки посланици су у расправи поручили да он неће проћи и да је за њих неприхватљив.

Денис Звиздић, председавајући Представничког дома Парламента БиХ, каже да је хитни поступак неприхватљив због садржаја закона јер сматра да је он наставак "негирања пресуђеног злочина геноцида у БиХ":

- Оштро одбацујем сваки компромис и покушај да се буде неутралан у појму геноцид.

Сњежана Новаковић Бурсаћ, шеф Клуба посланика СНСД у ПД Парламента БиХ, позвала је посланике да по хитној процедури усвоје Предлог закона, истичући да би то допринело отпочињању решавања многих битних питања у БиХ и наставку рада српских представника у институцијама БиХ у већем капацитету. Она се запитала како неки посланици никад нису чули да се "неки ентитет назива геноцидним, као и поједини становници геноцидаши" и то са највишег политичког нивоа.

ДЕВАЛВАЦИЈА

- Да ли сте приметили у јавности да се овде свашта назива геноцидом, било да се позива на научне податке, судске праксе? Зар вама не личи да све иде у правцу тешке девалвације тога свега - упитала је Сњежана Новаковић Бурсаћ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ Милановић одговорио Пленковићу - Неке ствари почнете да радите на време или их не радите

"КАСНО МАРКО НА КОСОВО СТИЖЕ" Милановић одговорио Пленковићу - "Неке ствари почнете да радите на време или их не радите"

ХРВАТСКИ председник Зоран Милановић рекао је данас да је касно за промену изборног закона у БиХ јер су избори за неколико седмица, додајући да против учествовања хрватских војника у мисији ЕУФОР-а у тој земљи „постоји организовани отпор предвођен Немачком“.

24. 09. 2022. у 15:58

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ СЕ ЗАПАЛИО ПРЕД ЂОКОВИЋЕМ: Откривено шта стоји иза језивих сцена самоповређивања на Лејвер купу

НА ЛЕЈВЕР купу у Лондону догодио се прекид меча између Стефаноса Циципаса и Дијега Шварцмана, након што су на центру терена виђене језиве сцене самоповређивања једног од гледалаца.

23. 09. 2022. у 20:25

Коментари (0)

ВИШЕ ОД ПОЛА МИЛИОНА ЉУДИ ПОГЛЕДАЛО ВИДЕО! Овај снимак Вучића из Њујорка је хит на Тик-ток налогу Новости (ФОТО/ВИДЕО)