САВИНДАН ПОД МАЈЕВИЦОМ: У Угљевику већ почели да прослављају у част српског просветитеља (ФОТО)

В. МИТРИЋ

25. 01. 2022. у 23:48

ТРАДИЦОНАЛНА светосавска академија, на којој млади ствараоци подсетили на лик, рад и дело великог српског просветитеља – Светог Саве, одржана је у угљевичком Центру за културу, у организацији Црквене општине Угљевик и Светосавске омладинске заједнице.

САВИНДАН ПОД МАЈЕВИЦОМ: У Угљевику већ почели да прослављају у част српског просветитеља (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Старешина храма Свете Петке Параскеве протојереј-ставрофор Мићо Пајкановић у  беседи је  подсетио је да се ове године навршава 786 година од упокојења највећег сина ког је српска мајка родилА и највећег свеца ког је српски народ дао хришћанству - Светог Саве.

- Сваки српски дом слави и помиње Светог Саву као свога највећег светитеља и нашу заједничку славу - нагласио је Пајкановић.

Начелник Угљевика Василије Перић присуствовао је академији и слави Светосаваца. Перић је рекао да је пут светосавља пут љубави и вере Христове.

- На нама је да се знањем, образовањем, поштењем, радом и трудом боримо за боље и квалитетније услове живота овде у нашем Угљевику али и на целокупним овим просторима по угледу на све оно што је чинио наш Светитељ Сава - рекао је Перић и честитао крсну славу члановима Светосавске омладинске заједнице којој је кумовао.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ МЕМШЕ И САКАЛЕ, ИЗМЕЂУ КЛАСИКЕ И МОДЕРНОГ: Добро познати ланац који гарантује угодан одмор и добру услугу