УПУЦАН У БУТИНУ ТОКОМ ОБРАЧУНА: У криминалном сукобу који се догодио у Човић Пољу код Доњег Жабара Жељко Стравић задобио прострелну рану

О. МАТАВУЉ

19. 01. 2022. у 06:08

РАЈКО Симић (22) из Доњег Жабара ухапшен је због сумње да је хицем из ватреног оружја ранио Жељка Стравића (35).

УПУЦАН У БУТИНУ ТОКОМ ОБРАЧУНА: У криминалном сукобу који се догодио у Човић Пољу код Доњег Жабара Жељко Стравић задобио прострелну рану

Фото О. Матавуљ

Пуцњава се догодила 16. јануара у Човић Пољу код Доњег Жабара. Стравић је задобио прострелну рану бутине и налази се ван животне опасности. Цели случај полицији су пријавили лекари Дома здравља Шамац, након што је рањеном Стравићу указана лекарска помоћ у тој здравственој установи.

- Оперативним радом на терену полицијски службеници су дошли до сазнања да је кривично дело почињено у кући осумњиченог Р. С. По наредби суда обављен је претрес куће и помоћних објеката, које осумњичени користи, и том приликом су пронађени и одузети предмети који се доводе у везу са кривичним делом - рекла је портпарол ПУ Бијељина Александра Марић.

Фото PU Bijeljina

У претресу је одузета пушка и муниција за коју Симић није имао дозволу. У полицији наводе да ће против Симића бити поднет извештај Окружном јавном тужилаштву у Добоју због сумње да је изазвао општу опасност, како је оквалификовано рањавање Стравића, и недозвољено производио и продавао оружје.

Према незваничним информација полицији је у први мах било пријављено да је на Стравића пуцано из возила у покрету. Међутим, испоставило се да то не одговара истини, те да је до рањавања дошло у Симићевој кући.

У полицији истражују и шта је био мотив напада. Први резултати истраге указују да је реч о криминалном обрачуну, будући да се Симић доводи у везу са трговином наркотика.

И његови родитељи Жељка и Саво Симић ухапшени су почетком октобра прошле године након што је у претресу њихове куће у Доњем Жабару полиција пронашла и одузела већу количину дроге. Како је саопштено из полиције, у кући је тада пронађено 545 грама хероина, око килограм марихуане и 75 грама кокаина. Одузете су две шприце с уљем канабиса, ваге, дробилице, 13 мобилних телефона, муниција, новац.

Фото PU Bijeljina

СИМИЋЕВИ РОДИТЕЉИ У ПРИТВОРУ

РОДИТЕЉИ Рајка Симића од октобра се налазе у притвору јер су под истрагом добојског тужилаштва због трговине наркотицима. Рањавање Стравића полиција оперативно доводи у везу управо са истрагом која се води против тог брачног пара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

У ТУРИСТИЧКОМ ЦЕНТРУ КОЈИ НУДИ СВЕ МОГУЋЕ ОБЛИКЕ РАЗОНОДЕ: Посетите Тунис, дозволите му да вас потпуно освоји