НАСТАВАК АКЦИЈЕ "КОРИДОР": Ухапшено осам особа осумњичених за кријумчарење

В.М.

08. 12. 2021. у 16:03

У НАСТАВКУ оперативне акције “Коридор”, претресом на подручју Бијељине, Брчког, Угљевика и Добоја пронађени су и привремено одузети предмети који могу да послуже као доказ у кривичном поступку, као и предмети који потичу из чињења кривичног дела казненог као и одређена количина муниције, речено нам је у Граничној полицији БиХ.

НАСТАВАК АКЦИЈЕ КОРИДОР: Ухапшено осам особа осумњичених за кријумчарење

Фото: ГП БиХ

Осумњичен се терете да су, у овој годино, организовано учествовали у кријумчарењу текстилне робе и цигарета, у вредности најмање пола милона конвертибилних марака, које претходно нису прошле царинску процедуру, из Србије и Црне Горе у БиХ. Текстилну робу су набављали на подручју Турске, Кине, Србије и других држава, односно цигарете на подручју Црне Горе, након чега су набављену робу кријумчарили преко државне границе из Србије у БиХ и даље продавали на тржишту БиХ, на подручју Бијељине, Добоја и Брчког, а највећим дијелом на пијаци “Аризона”.

Дриректо Граничне полиције БиХ Зоран Галић истакао је да Гранична полиција БиХ континуирано ради на спрјчавању свих облика прекограничног криминалитета као и на преецању ланца кријумчарења цигарета и текстилне робе и захвалио се припадницима Граничне полиције и Тужилаштву на још једној успешно реализованој оперативној акцији.

Тренутно је 8 осумњичених особа ухапшено и приведено у службене просторије Граничне полиције БиХ, где ће бити обављена крим-обрада и испитивањ. Након тога, биће привредени надлежном тужиоцу. особа.Акција се наставља.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)