ЗА МИЛИЈАНУ НИЈЕ БИЛО СПАСА: Тешка несрећа у Рекавицама на путу Бањалука - Мркоњић Град, повређени збринути у УКЦ

О. МАТАВУЉ

26. 11. 2021. у 17:46

МИЛИЈАНА Дринић (33) погинула је, док су две особе тешко повређене у стравичној саобраћајној несрећи, која се догодила у Рекавицама код Бањалуке, када је дошло до судара аутомобила "пежо 207" и аутобуса "Бочац турса".

ЗА МИЛИЈАНУ НИЈЕ БИЛО СПАСА: Тешка несрећа у Рекавицама на путу Бањалука - Мркоњић Град, повређени збринути у УКЦ

Ватрогасна бригада Бањалука

Страдала Милијана била је сувозач у "пежоу" за чијим воланом је била Александра M. (31) која је задобила тешке повреде, као и возач аутобуса Стефан В. Обоје су након удеса превезени у Ургентни центар УКЦ Републике Српске, где су збринути.

- Дијагностичке процедуре су у току и све даље прогнозе су преурањене - рекла је начелница Ургентног центра Славица Зељковић.

У ПУ Бањалука је потврђено да се трагедија догодила око 10.50 на магистралном путу Бањалука - Мркоњић Град. Тачне околности и узрок несреће се истражују.

- Увиђај су извршили дежурни тужилац и полицијски службеници ПУ Бањалука. Више детаља биће познато по завршетку истраге - наводе у полицији.

На месту несреће се спекулисало да је до несреће дошло када је возач "пежоа" на једној кривини изненада изгубила контролу над аутомобилом и прешла у леву саобраћајну траку. Након тога је дошло до директног судара у којем је "пежо" предњом десном страном подлетео под аутобус. Од силине удара сувозач Милијана Д. је на месту остала мртва, док је "пежо" потпуно смрскан.

Ватрогасна бригада Бањалука

Повређенима су у помоћ притекли случајни пролазници, као и путници из аутобуса. Међутим, девојке су биле заглављене у слупаном аутомобилу, па је у помоћ позвана и Ватрогасна бригада Бањалука која је интервенисала са два возила и пет ватрогасаца.

ОБУСТАВЉЕН САОБРАЋАЈ

ЗБОГ увиђаја, који је трајао више од три сата, саобраћај на овој деоници пута је у потпуности обустављен. То је створило огромну колону и гужве из оба правца, а многи возачи су одлучили да пут наставе преко Мањаче.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)