КРИСТИЈАН ШМИТ У ПАРЛАМЕНТУ БИХ: Нисам Педи Ешдаун!

С. М.

28. 10. 2021. у 14:38

КРИСТИЈАН Шмит, високи представник у БиХ појавио се данас пред посланицима данас је у у Представничком дому Парламента БиХ, а којем нису присуствовали посланици из Републике Српске. У сали су Шмита дочекали посланици странака са седиштем у Сарајеву.

КРИСТИЈАН ШМИТ У ПАРЛАМЕНТУ БИХ: Нисам Педи Ешдаун!

Неџад Угљеша Независне Новине

Након уводног обраћања Шмит је одговарао на питања посланика из Федерације, а већина се односила на примену Бонских овлаштења и разлоге због чега, како кажу посланици СДА, СДП,ДФ, нема казне према Републици Српској, јер како то виде епосланици из ФБиХ, Република Српска руши Дејтон.

- Ја нисам Педи Ешдаун, нећемо се вратити у то време јер је дошло до предаје одговорности у руке домаће власти. Све надлежности и даље стоје, сва овлаштења које имам нису укинута. Рекли сте дајте ми одговор да или не. Ја сам јуче био у посети Уставном суду. Уверен сам да Уставни суд има јасне одлуке, када је например реч о Закону о шумама којима се каже да се не смију кршити надлежности из Устава. Ако постоји одлука, није на високом представнику да доноси одлуку изнад те. Допустите ми да будем не потпуно јасан него да кажем да радим на томе, рекао је Шмит.

На питање о кориштењу Бонских овлаштења Шмит је додао  да су бонска овлаштења у ладици те да их може користити. 

- Ако ме питате када ћу користити овлаштења, рекао бих да их већ користим, закључио је Шмит.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)