ДОДИК ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ: Поштоваћу закључке Народне скупштине РС

Танјуг

28. 10. 2021. у 08:23

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је синоћ да ће поштовати закључке Народне скупштине која на посебној седници није подржала његове оцене да су одлуке Председништва БиХ од 18. октобра штетне по витални интерес РС.

ДОДИК ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ: Поштоваћу закључке Народне скупштине РС

Фото С. Мишљеновић

Додик је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао и да треба повући раније дате сагласности Републике Српске за формирање Оружаних снага, Високог судског и тужилачког већа и област индиректних пореза.

- Верујем да би седница Народне Скупштине РС могла да буде одржана половином следећег месеца и да ће на дневном реду бити сва питања на којима радне групе предано раде - рекао је Додик и поновио да Република Српска има своја права.

Додик је пренео и да је са председником Хрватске Зораном Милановићем у уторак разговарао више од три сата, те да су један другог упознали о свим важним политичким темама у БиХ, Хрватској, региону и ЕУ.

- Разговор је резултовао приближавањем и утврђивањем заједничких ставова, а то је да је неопходно обезбедити стабилно и безбедно окружење у БиХ, које је предуслов и регионалне стабилности, те да стабилност није ако неки покушавају да актуелна неслагања у БиХ искористе као начин да дестабилизују ситуацију кривећи друге, а у суштини имајући намеру да кроз то још више дезавуишу и разграде права конститутивних народа у БиХ - рекао је Додик.

Он је рекао да су истакли значај конститутивних народа и њихових права, а указано је и да је дошло до низа материјалних кршења Устава БиХ.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)