ДВЕ БЕБЕ ПОБЕДИЛЕ КОРОНУ: Доктор Лазић о тренутној ситуацији у бијељинској болници

В. Митрић

24. 10. 2021. у 20:40

У БИЈЕЉИНСКИМ ковид болницама је на лечењу 67 пацијената, од којих је 18 на респираторној подршци. У протекла 24 сата била су три пријема.

ДВЕ БЕБЕ ПОБЕДИЛЕ КОРОНУ: Доктор Лазић о тренутној ситуацији у бијељинској болници

Фото: В. Митрић

Према оцени Кризног штаба болнице, стање у ковид болницама је озбиљно, али под контролом.

- Велики је број обољелих са тешким клиничким сликама, а карактеристично за овај талас и обољевање млађих људи - рекао је данас шеф Ковид болнице примаријус др Микајло Лазић.

- Добра вест је да су отпуштене две од три бебе хоспитализоване због заразе вирусом корона. Оне су у добром стању, као и трећа беба, која ће бити отпуштена у наредним данима - навео је др Лазић. У протекла 24 сата на вирус корона позитивне су 42 особе у Бијељини.

Према речима професорке др Биљане Мијовић, клиничког епидемиолога, број потврђених на ковид 19  је нешто мањи у односу на раније таласе, када је број на дневном нивоу износио 140 или 80, а сходно томе и број хоспитализованих.“Очекујемо да ће доћи до побољшања ситуације за мјесец дана, али број оних који се хоспитализују неће пратити број потврђених, јер лијечење траје дуго”, рекла је професор Мијовић.

Пратећи вакцинисаност и оболевање, она је истакла да се ефикасност вакцина кретала од 85 до 95 одсто, сходно претходним наводима произвођача.

- Сведоци смо, како у Бијељини, тако и у другим градовима, да су веома велике разлике у клиничким сликама између вакцинисаних и невакцинисаних. Због чињенице да је делта сој далеко смртоноснији од претходних,  позивам становништво да искористи могућност да се заштити доступним вакцинама у домовима здравља - истакла је професор Мијовић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)