"РАЗУМЕМ ШТА СРБИЈА МОЖЕ!" Додик објавио шта ће рећи Вучићу на састанку (ВИДЕО)

Novosti online

22. 10. 2021. у 20:24

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће на сутрашњем састанку у Београду упознати председника Србије Александра Вучића са политичким развојем ситуације у БиХ и са тим да Република Српска не верује у слаткоречиве, лажне добре намере неких западних фактора и Бошњака.

РАЗУМЕМ ШТА СРБИЈА МОЖЕ! Додик објавио шта ће рећи Вучићу на састанку (ВИДЕО)

Милорад Додик, Фото Фото Д. Поздеровић

- И овај састанак представља континуитет ранијих састанака. Разговарамо о ситуацији и договарамо се о могућим реакцијама које су увек везане за наша права - рекао је Додик и додао да у Сарајеву увек покушавају да „донесу неку одлуку да смире Републику Српску, а после тога по правилу следи још гора одлука“.

Милорад Додик каже да разуме шта Србија може да учини, а шта не, те да од Вучића не тражи подршку у целости, али очекује разумевање које мора да постоји.

Додик је нагласио да многи који одлучују о БиХ само површно гледају право, устав и међународне акте и са позиције политике силе покушавају да креирају односе.

- Ми морамо то да зауставимо јер након годину ништа од Републике Српске неће бити. Ја сам човек који је уложио свој политички живот у ово. Чујем данас свашта о себи, а боље да одем часно и достојанствено него да будем полтрон и ломљив. Нисам глуп да бих се јуначио пред Америком, али Америка није у праву, „тетоши“ неке Србе овде, подваљује и покушава да нам наметне решења, прича о заједничкој држави, а прави муслиманску државу којом су веома задовољни у Сарајеву - рекао је Додик.

Он је истакао да је потпуно видљив уједињени политички блок Бошњака, што није случај са представницима Срба, преноси РТРС.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Потрага за новцем породице Ђокић

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)