НА МЕТИ СКУПОЦЕНИ ТЕРЕНЦИ! Откривено које аутомобиле су крали чланови ауто-мафије (ФОТО)

О. МАТАВУЉ

21. 10. 2021. у 09:21

ИНСПЕКТОРИ МУП Републике Српске ухапсили су шесторицу припадника ауто-мафије, осумњичених за крађе скупоцених возила у Сарајеву, Добоју и Тузли.

НА МЕТИ СКУПОЦЕНИ ТЕРЕНЦИ! Откривено које аутомобиле су крали чланови ауто-мафије (ФОТО)

Украдена возила растављали у делове, Фото МУП РС

Како је потврђено у МУП РС, ухапшени су Желимир Кнежевић из Бањалуке, Стеван Ресановић из Лакташа, Срђан Пржуљ из Милића, Марко Трифковић Жижан из Пала, Мирослав Милинковић звани Бато и Владимир Крсмановић из Сокоцa. Сви се терете за организовани криминал и крађе возила.

Портпарол МУП РС Мирна Миљановић каже да је акцију реализовала Управа за организовани и тешки криминал МУП РС у сарадњи са ПУ Добој, Бањалука и Источно Сарајево, и МУП Кантона Сарајево и Тузла.

- У оквиру акције извршени су претреси на 15 локација. Пронађено је седам возила за које постоји сумња да су украдена на подручју БиХ и земаља Европске уније - рекла је Миљановићева.

Фото МУП РС

Како сазнају "Новости", на мети ауто-мафијаша била су углавном возила јапанских произвођача "нисан" и "тојота", а пронађен је и један "пежо 3008". Сумња се да су након крађе возила завршавала у "штековима" у Бањалуци. Неки од тих "штекова" полиција је открила. Поједина возила су била "огољена" до шкољке и продавана у делове, док су друга била спремна за даљу препродају.

Већина ухапшених важе за безбедносно интересантне особе који су се и раније доводиле у везу са аутомафијом. Трифковић и Крсмановић оптужени су у предмету "Волан", који се води пред Судом БиХ против 27 особа које се терете за организоване крађе и препродаје око 200 аутомобила, вредних више милиона марака. Трифковић је био и у истрази о убиству сарајевских полицајаца Давора Вујиновића и Адиса Шеховића. Кнежевић и Ресановић су били део криминалне групе која је 2005. раскринкана у акцији "Екскалибур" због крађа возила у Бањалуци. Кнежевић је у том предмету осуђен на 18 месеци затвора, а Ресановић на три и по месеца, јер је обављао одређене аутомеханичарске радове.

Конзулов ауто

МЕЂУ возилима, за чије крађе је осумњичена ова група, налази се и "нисан кашкаи" некадашњег генералног конзула БиХ у Франкфурту Лучијана Калуже. Аутомобил је украден 9. јуна с паркинга у Добоју.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)