ЋУЛУМ ПРЕТИО МАЛИЋУ!? Сведоци одбране Синише Шакића тврде да он није био једини осумњичени

О. МАТАВУЉ

14. 10. 2021. у 07:13

ВЛАДИМИР Малић, бивши полицајац, изјавио је у Окружном суду у Бањалуци да је га је након убиства Славише Ћулума полиција ухапсила под сумњом да је био директни извршилац тог злочина.

ЋУЛУМ ПРЕТИО МАЛИЋУ!? Сведоци одбране Синише Шакића тврде да он није био једини осумњичени

Фото АТВ

Малић је саслушан као сведок одбране на суђењу Синиши Шакићу званом Кинез, оптуженом да је заједно с непознатом особом 15. маја прошле године из заседе убио Ћулума на путу у Драгочају код Бањалуке.

- Истог дана сам лишен слободе и то под сумњом да сам директни извршилац Ћулумовог убиства. Касније су то променили и саслушали су ме као сведока. Претресли су ме и одузели ми маскирне панталоне, црни руксак, телефоне и све патике па сам морао ићи у папучама док нисам купио нове - рекао је Малић, који је својевремено радио у обезбеђењу председника РС, а након што је избачен из МУП РС чак 16 пута је осуђен за више тешких кривичних дела.

Тужилац Сњежана Петковић тврдила је да Малић током истраге није саслушаван као осумњичени, већ само као сведок. На питање да ли је познавао Ћулума, Малић је рекао да јесте, и да је 2005. године с њим делио ћелију.

- Нисмо били у добрим односима. Пе него што је изашао из затвора преко посредника је претио да ће ме "лишити живота" - рекао је Малић.

Као сведок одбране саслушана је и учесница "Сурвајвера" Вања Мандић, кума оптуженог Шакића и бивша супруга Јована Јошила. Потврдила је да је, након убиства Ћулума, полиција и њу претресала.

- Одузели су мој аутомобил, који су ми вратили након седам-осам месеци. Узели су мобилне телефоне, моје и од деце, дечје лаптопове, које до данас нису вратили - рекла је Мандићева.

Да је претресана током истраге потврдила је и сестра Јована Јошила, Ана Инђић наводећи да су од ње одузета два мобилна телефона. Суђење се наставља 26. октобра када ће бити саслушано још девет сведока одбране. Одбрана је затражила од суда да Биолошки факултет у Београду достави ДНК материјал с места злочина како би га и сами могли вештачити.

Републичко јавно тужилаштво Шакића терети да је у договору с непознатом особом набавио мотоцикл, који је користио за "извиђање" терена где су планирали и извршили убиство Славише Ћулума.

КАКО ОПТУЖЕНОГ ПОГЛЕДАТИ У ОЧИ?

РЕПУБЛИЧКИ тужилац Сњежана Петковић недавно је постала члан ВСТС и због додатних обавеза је тражила одлагање наредног рочишта. Председник већа Бранимир Јукић рекао је да ће то дозволити само ако му главни специјални тужилац упути допис и каже да нема заменског тужиоца.

- Тужиоци су промењива категорија у суђењу. Имам одговорност према оптуженима, посебно онима који су у притвору. Како због толиких одлагања да оптуженог погледам у очи? - питао се Јукић, који је уз сагласност одбране дозволио одлагање.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)