СВАЂА ОКО НЕСТАЛИХ МИЛИОНА! Седница Скупштине града Бањалука о ребалансу буџета у знаку вербалних сукоба

С. МИШЉЕНОВИЋ

13. 10. 2021. у 08:12

ВЕРБАЛНИ сукоби одборника већине и градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, постали су, нажалост, саставни део сваке седнице Скупштине града.

СВАЂА ОКО НЕСТАЛИХ МИЛИОНА! Седница Скупштине града Бањалука о ребалансу буџета у знаку вербалних сукоба

БУРНО Седница Скупштине града Бањалука, Фото А. Чавић

Тако ни заседање у уторак није прошло без тешких речи завађених око несталих милиона марака док је на власти у граду био СНСД, па до оптужби да градоначелник Станивуковић није испоштовао обећање око исплате новчане помоћи здравственим радницима и породиљама!

Тако је расправу о ребалансу буџета обележио вербални сукоб између Драшка Станивуковића и Срђана Амиџића, одборника СНСД и актуелне већине. Станивуковић је Амиџића оптужио да је узео са рачуна града 2,5 милиона КМ појединим трансакцијама. С друге стране Амиџић је затражио паузу од 10 минута у име СНСД како би градоначелник донео наводне документе Тима за ревизију у којима пише да је он то урадио, све са датумима.

Амиџић је у току расправе истакао да због неисплаћивања помоћи породиљама и здравственим радницима у износу од по 500 КМ није за усвајање ребаланса буџета.

- Од априла и усвајања буџета није исплаћено оно што смо се договорили, а везано је за подршку породиљама. Скупштина града је заузела став, 500 КМ за сваку породиљу када је у питању новорођено дете. Изостала је и подршка здравственим радницима. О каквом Нацрту ми говоримо, шта то ми усвајамо, за шта гласамо? Што чекају средства за породиље од априла? - упитао је Амиџић и додао да се о вишку средстава требају питати и представници месних заједница.

Градоначелник Станивуковић је на то упитао Амиџића где је био пре четири године и зашто такав није био и раније.

- Где је била подршка породиљама у четири године вашег мандата, да ли сте дали иједну марку њима? Да ли сте дали иједну марку подршке здравственим радницима прошле године у јеку пандемије - нагласио је Станивуковић.

ОПТУЖБЕ Амиџић и Станивуковић, Фото А. Чавић

Он је навео да неусвајање Нацрта ребаланса значи да ће скупштинска већина пристати на то да не расподели вишак од 17 милиона марака свим грађанима. Градоначелник је одговарајући Амиџићу рекао: "Немате ви ту велику љубав према никоме, осим према свом капиталу".

Станивуковић је додао да раде и више од онога што су из СНСД тражили.

- Породиљама уместо милион КМ, дајемо 1,2 милиона КМ. Такође, Дому здравља дајемо историјски највећу подршку од 2,5 милиона КМ, што је два пута више него што сте им ви пружили - рекао је Станивуковић, одговарајући одборнику СНСД.

Партијско запошљавање?

НЕВЕН Станић, шеф Клуба УС, изјавио је да је градоначелник Станивуковићу току кампање рекао да ће запошљавати преко конкурса али да тако сада не ради. И додао је да у Градској управи има преко 30 радника, и 25 у "Аквани" који су запослени по партијској линији и нису прошли конкурс.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)