ОПОЗИЦИЈА ИЗЛАЗИ НА УЛИЦЕ! Лидери пет странака из Српске најавили одржавање мирног протеста у Бањалуци

О. М.

28. 09. 2021. у 06:08

ОПОЗИЦИОНЕ странке у Српској најавиле су да ће 2. октобра одржати мирне протесте на Тргу Крајине у Бањалуци, како би указали на гушење медијских слобода и проблеме који су изазвали револт јавности.

ОПОЗИЦИЈА ИЗЛАЗИ НА УЛИЦЕ! Лидери пет странака из Српске најавили одржавање мирног протеста у Бањалуци

ДОГОВОР Лидери опозиције, Фото О. М.

Уколико добију потребну дозволу протесте ће заједно организовати СДС, ПДП, ДНС, За правду и ред Небојше Вукановића, и СПС који се прикључио опозицији.

- Позивамо грађане да изађу на мирне протесте како би указали на гушење медијских слобода, али и гушења појединих локалних заједница... Нећемо се зауставити само на једном протесту, организоваћемо их више, а наредних дана изнећемо јасне захтеве властима - рекао је председник СДС, Мирко Шаровић.

Представници опозиције наглашавају да ће на протесте изаћи са паролом "Стоп медијском мраку", сматрајући да је неприхватљиво гашење сигнала БН телевизије, и да грађани морају имати приступ свим медијских сервисима.

Председник ПДП, Бранислав Бореновић, каже да ће то бити важан дан, тачно 365 дана пре општих избора када ће бити "изабран пут којим ће ићи Република Српска", најављујући да ће опозиција имати заједничког кандидата за председника РС и српског члана Председништва БиХ.

- Желимо да живимо у земљи у којој правила и закони једнако вреде за све. Да нема приватних и тајкунских каста које могу да раде шта хоће. Желимо да укажемо да нико не сме да гуши медије који им се не свиђају, да краде и узима новац, намешта послове кумовима, пријатељима, тајкунима - рекао је Бореновић.

Лидер СПС Горан Селак каже да су се на иницијативу грађана одазвали на окупљање око мирних протеста.

- Заузели смо јасне ставове по питању актуелних тема. Желимо да кажемо стоп блокади Бањалуке, стоп гашењу медија, стоп куповини зграде УИО и тражимо од Тужилаштва РС да се хитно истражи афера "Кисеоник". Народ је узнемирен и тражи истину о томе - рекао је Селак.

Разлог за пад владе у демократији

БРАНИСЛАВ Бореновић каже и да је афера "Кисеоник" један од разлога  за протесте.

- Потврђује се да нека предузећа нису имала дозволе, нису поштовала законе, стандарде, процедуре... Због таквих ствари у демократским друштвима падају владе. Инсистираћемо да се то истера до краја - рекао је Бореновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)