БиХ НА ИЗДИСАЈУ?! Додик: Србима нема живота на овим просторима без независне државе

Novosti online

25. 09. 2021. у 16:08

АКО Уставни суд БиХ каже да је пракса коју је сам створио основ за доношење решења, онда Срби немају шта да траже у таквој државној заједници, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, коментаришући одлуку овог суда о Закону о шумама Републике Српске.

БиХ НА ИЗДИСАЈУ?! Додик: Србима нема живота на овим просторима без независне државе

ФОТО: Новости

Додик је поручио да Србима нема живота на овим просторима ако не буду имали независну државу, а све што се дешава, између осталог, и одлуке Уставног суда БиХ показују да је то неопходно.

- Они могу да направе какву хоће праксу и то је све подвала Србима од ЕУ и Америке како треба да поштујемо Уставни суд и БиХ - истакао је српски члан Председништва БиХ.

Додик је истакао да је посао Уставног суда да се бави усаглашеношћу закона са Уставом БиХ, а не да одлучује о власништву.

Додик каже да је на сцени покушај отимања свега што је у надлежности Републике Српске, указавши да то траје годинама, те да Српска треба да одбаци све што јој је наметнуто и врати се на изворни Дејтонски споразум.

Он сматра да у првој фази Република Српска треба да одбаци све што је наметнуто од високог представника и Уставног суда БиХ, додајући да нигде на свету не постоји уставни суд који се бави проблематиком власништва и надлежностима.

- Република Српска ће у првој фази повући и поништити све, повућићемо нашу сагласност са раније датих споразума као што је споразум о војсци и индиректним порезима. У року од три, четири или пет месеци, то је мој предлог и надам се да ће бити подржан, треба да формирамо нашу војску и изађемо из концепта који се зове Оружане снаге, забранимо Суду и Тужилаштву да дјелује на простору Српске и правосуђе ставимо у ингеренцију Парламента Српске - рекао је Додик.

(РТРС)

БОНУС ВИДЕО: "ТАЈ ЋЕ СНАЈПЕР НАШ ДА БУДЕ!" Погледајте како су млади Срби дочекали смену страже РОСУ

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)