ЈЕДНАКИ КРОЗ ИНКЛУЗИЈУ: Дечје Игре без граница одржане у Бијељини (ФОТО)

В. МИТРИЋ

18. 09. 2021. у 19:10

У ОКВИРУ обележавања Европске недеље урбане мобилности, коју у сарадњи са многобројним партнерима и спонзорима, трећи пут организује Градска управа Града Бијељина, у Градском парку су одржане дечје игре без граница.

ЈЕДНАКИ КРОЗ ИНКЛУЗИЈУ: Дечје Игре без граница одржане у Бијељини (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Догађај је назван „Могу и ја“, с циљем да се нагласи важност приступачности и промовише инклузивни оквир који укључује све суграђане, али и да деца, у складу са својим могућностима, дају свој допринос урбаној мобилности.

Игре без граница су осмислили и реализовали представници Центра за социјални рад - Дневног центра за децу са сметњама у развоју и Дневног центра за децу у ризику, на практичан начин пославши поруку да се кроз игру и спортско-рекреативне садржаје могу превазићи многе предрасуде и препреке.

Дечјем дружењу присуствовала је и заменик Омбудсмана за дечја права Јованка Вуковић која је истакла да је заштита дечјег здравља најважнији циљ Конвенције Уједињених Нација о правима детета.

- Деца имају право на игру и слободу, а деца са потешкоћама у развоју имају право да равноправно и без дискриминације учествују у свим активностима, заједно са свим другим вршњацима - нагласила је Вуковић.

Дан раније, Улицу Вука Караџића за пешаке су такође отворили малишани који су, заједно са фитнес-инструктором Миљаном Шарићем, вежбали и такмичили се на отвореном.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)