„ЕВРОПСКА СЕДМИЦА“ У БИЈЕЉИНИ: Пешачењем и на два точка промовишу здрав живот

В. МИТРИЋ

17. 09. 2021. у 18:15

НИЗОМ активности за грађане свих узраста у Бијељини је почела промоција активног и здравог начини кретања, уз коришћење алтернативног превоза, која ће трајати до уторка.

„ЕВРОПСКА СЕДМИЦА“ У БИЈЕЉИНИ: Пешачењем и на два точка промовишу здрав живот

Фото: В. Митрић

Град Бијељина на тај начин трећи пут обележава Европску седмицу урбане мобилности (ЕСУМ), која је посвећена одрживој мобилности за здравији живот и одвијаће се уз слоган „Крећимо се одрживо,“ Останимо здрави!“, а у Бијељини ће кроз бројне активности бити промовисано безбедно пешачење и вожња бицикла и других превозних средстава која доприносе чувању здравља, здраве животне средине и уштедама у кућним буџетима.

Шеф градског Одсека за локални економски развој и европске интеграције Града Бијељина Анкица Тодоровић је истакла да планиране седмодневне активности обухватају подизање свести о потреби и значају урбане мобилности, отварање центра града за пешаке у вечерњим сатима, тематске радионице за децу, мониторинг протока саобраћаја, ревијалну вожњу бициклима, ролеријаду, тренинге и концерт на отвореном.

- Трг краља Петра је шест дана од 18 до 23 часа, а у недељу, 19. септембра током целог дана отворен за пешаке и затворен за аутомобиле – поручила је Тодоровић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)