ПРИБАВИЛИ КОРИСТ ОД 791.000 КМ? Огласило се тужилаштво о хапшењу Зељковића и екипе!

О. М.

16. 09. 2021. у 14:26

РЕПУБЛИЧКО јавно тужилаштво РС огласило се саопштењем у којем се наводи да се четворица ухапшених терете за злоупотребу службеног положаја којом су прибавили имовинску корист у износу од најмање 791.000 марака.

ПРИБАВИЛИ КОРИСТ ОД 791.000 КМ? Огласило се тужилаштво о хапшењу Зељковића и екипе!

Бранислав Зељковић / Фото Д. Поздеровић

-  Бранислав Зељковић, Славко Бојић, Драган Дубравац и Саша Марковић сумњиче се да су користећи ванредну ситуацију, проглашену за територију Републике Српске због епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом, заједно и по претходном договору правним лицима "Проконтрол" д.о.о. Бањалука и "Travel for Fan" д.о.о. Бањалука прибавили имовинску корист у укупном износу од преко 790.000 КМ на штету буџетских средстава у поступцима јавних набавки медицинске опреме, иако исти нису регистровани за промет медицинском опремом - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је Институт за јавно здравство набављао медицинску опрему, без провере тржишта.

- Опрема је набављана путем преговарачког поступка, без објаве обавештења о набавци, по вишеструко већим ценама од набавних, без одговарајуће медицинске декларације и стандарда, од неквалификованих понуђача и без надзора над применом исте - наводе у Тужилаштву.

Додају да су Бојић, Дубравац и Марковић спроведени на саслушање у Тужилаштво, док се Зељковић и даље налази на криминалистичкој обради у МУП-у РС, након чега ће бити спроведен у надлежност тужилаштва.

- По завршетку испитивања тужилац ће донети одлуку да ли ће против истих бити стављен предлог за одређивање мере притвора - рекла је портпарол Тужилаштва РС Драгица Тојагић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)