И БЛИЗАНЦИ МЕЂУ ПРВАЦИМА: Пуне школске клупе у Бијељини (ФОТО)

Б. МИЛОШЕВИЋ

01. 09. 2021. у 20:50

У РЕПУБЛИЦИ Српској 1. септембра почела је нова школска година, а према подацима Министарства просвете и културе РС, школску 2021-22 годину ће похађати 85.500 основаца и 36.000 средњошколаца у 187 основних и 95 средњих школа.

И БЛИЗАНЦИ МЕЂУ ПРВАЦИМА: Пуне школске клупе у Бијељини (ФОТО)

Фото: Б. Милошевић

Након онлајн школске године, часови су поново враћени на 45 минута, уз обавезно придржавање епидемиолошких мера.

У Основној школи “Кнез Иво од Семберије” у Бијељини након дужег времена, двориште препуно првачића са родитељима и бакама.

Међу многобројним првачићима су и браћа-близанци, Милан и Гаврило Лазић, који се радују новим изазовима, али и новим другарима које ће упознати у школи. Пресрећни су и родитељи и просветни радници, што се након пандемије све враћа у нормалне токове. Како кажу, школа и ђачке клупе су место стицања нових знања, али и место где се деца радују новим дружењима.

Раденко Савић, директор школе са највише ђака на подручју Бијељине ,истиче охрабрујући податак да је уписано 195 првачића, далеко више него претходне године.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић,посетио је Основну школу “Доситеј Обрадовић” у Сувом Пољу и средњу Пољопривредно-медицинску школу у Бијељини и том приликом пожелео просветарима и ђацима срећну и успешну нову школску годину.

- Желим вам да стекнете пуно знања, да се лепо дружите, али пре свега желим да будете здрави, безбедни и срећни са својим родитељима и наставницима. Град Бијељина ће вас увек подржати, а све у жељи да постанете добри људи као гарант светлије будућности свог народа - поручио је градоначелник Петровић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)