РАДАРИ ЧУВАЈУ ЖИВОТЕ: У Бањалуци МУП пустио у рад стационарни радарски систем

С. Мишљеновић

02. 09. 2021. у 06:33

НА подручју Бањалуке од јуче је у функцији стационарни радарски систем који ће евидентирати прекршаје непрописне брзине и непоштовања забране пролаза кроз црвено светло на раскрсницама.

РАДАРИ ЧУВАЈУ ЖИВОТЕ: У Бањалуци МУП пустио у рад стационарни радарски систем

Фото МУП РС

Девет радара на подручју града стационирано је у Крфској улици, затим улицама Младена Стојановића, Књаза Милоша и на Путу српских бранилаца и на магистралним путевима у Карановцу, Залужанима, Пиљагићима, Драгочају и Зеленом Виру.

Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач изјавио је да је систем симболично у рад пуштен првог дана нове школске године, јер је његов циљ повећање безбедности у саобраћају.

- Годинама уназад успостављамо савремене техничке системе да бисмо допринели безбедности саобраћаја. Подсетићу да је након завршетка рата, на нашим путевима годишње гинуло више од 250 људи, да би пре пет-шест година тај број био 150 - рекао је Лукач и додао да је захваљујући системима контроле број погинулих на путевима смањен на 101, колико је смртно страдало прошле године.

У МУП РС наводе да стационарни радарски систем има могућност аутоматске детекције брзине, за сва возила у видном пољу, до 320 километара на час, у свим саобраћајним тракама које су у видном пољу радара, у доласку и одласку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)