НАЈОПАСНИЈИ УДАР ДО САДА НА РС: Џаферовић тражи од Шмита да смени Додика

Novosti online

31. 08. 2021. у 13:53

БОШЊАЧКИ члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић позвао је данас високог представника у БиХ Кристијана Шмита да покрене питање смене српског члана Милорада Додика како би се, како каже, одблокирао рад колективног шефа државе.

НАЈОПАСНИЈИ УДАР ДО САДА НА РС: Џаферовић тражи од Шмита да смени Додика

Фото: Танјуг

Џаферовић је након данашње седнице Председништва БиХ, којој је присуствовао Додик, рекао да је српски члан Председништва против свих тачака, а да су на дневном реду биле углавном оне везане за спољну политику и безбедност.

- Нисмо усвојили ни једну одлуку. Већина тачака дневног реда су се односиле на спољну политику, ту је господин Додик гласао против, оне иду у други круг гласања. За тачке које се тичу безбедности потребан је консензус - рекао је Џаферовић новинарима у Сарајеву, пренели су сарајевски медији.

Он је рекао да очекује реакцију међународне заједнице будући да се, како каже, ради о блокади.

- Ради се о очигледној блокади Председништва. Нисмо могли именовати амбасадоре, дати агремане амбасадорима других земаља. Ради се, осим блокаде и о својеврсној злоупотреби”, рекао је Џаферовић и додао:

- Очекујем од високог представника да помогне БиХ да профункционише, укључујући и смену (Додика) - закључио је Џаферовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)