ДОДИК О ВАЖНОМ ДОКУМЕНТУ КОЈИ МУ ЈЕ ВУЧИЋ ПРЕДАО: Ствар од националног значаја - заштита српског идентитета

Новости онлине

26. 08. 2021. у 18:34

ЗАШТИТА српског језика и писма најприроднији је начин деловања и заштите идентитета српског народа, поручио је српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик.

ДОДИК О ВАЖНОМ ДОКУМЕНТУ КОЈИ МУ ЈЕ ВУЧИЋ ПРЕДАО: Ствар од националног значаја - заштита српског идентитета

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Говорећи о преднацрту закона о заштити српског језика и ћириличног писма, који му је у Београду предао председник Србије Александар Вучић, Додик је рекао да је договорено да скупштине Србије и Републике Српске усвоје тај закон на Дан националног јединства, 15. септембра.

Додик је указао да је овај закон изузетно важан, јер се први пут дешава да се за простор Српске и Србије доноси закон са истим текстом, пренео је портал РТРС.

- Српски језик, српско писмо ћирилица немају никакве разлике ни код нас ни у Србији. Покушаје које смо раније гледали у БиХ да се праве неке заједничке приче нису успеле ни у последњих 150 година када је то покушавала да уради Аустроугарска - нагласио је Додик.

Подсетимо, Вучић је претходно објавио да се са Додиком у разговору сагласио да је сарадња између Републике Србије и Српске изузетна на свим нивоима и да српски народ не сме и не може себи да дозволи било какве сукобе и повратак у прошла времена.

(РТРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)