ШТО НАС ВИШЕ ДЕЛЕ, СВЕ СМО ЈАЧИ: Требиње обележило крсну славу града и Саборног храма

Д. ЦУРАЋ

20. 08. 2021. у 07:13

СЛУЖЕЊЕМ свете литургије и преламењем славског колача у Требињу је прослављена крсна слава Саборног храма и града Требиње, Свето Преображење.

ШТО НАС ВИШЕ ДЕЛЕ, СВЕ СМО ЈАЧИ: Требиње обележило крсну славу града и Саборног храма

Фото Д. Цураћ

И ове године град на Требишњици окупио је велики број гостију са свих страна, који су са грађанима Требиња прославили велики празник. Славски колач заједно су преломили епископ Димитрије, митрополит Јоаникије, епископи милешевски Атанасије и бихаћко-петровачки Сергије, градоначелник Требиња Мирко Ћурић, принц Филип Карађорђевић и председник Скупштине Града Драгослав Бањак.

У пригодној беседи митрополит Јоаникије честитао је празник окупљеним верницима.

- Нека је срећна слава овоме храму и Граду и свим вернима који су се сабрали са разних страна. Иако су многи овуда цртали границе, нису народ поделили ни Херцеговину, ни Црну Гору, ни стару Рашку, то је све једно и изгледа што нас више деле да смо све чвршћи и јачи - рекао је митропилит Јоаникије.

Свечаној седници у Културном центру присуствовали су, између осталих, председници општина Херцег Нови и Никшић Стеван Катић и Марко Ковачевић, начелници источнохерцеговачких општина, представници пријатељских градова попут Вршца, Врања, Врњачке Бање, Новог Сада, Краљева, Ваљева, Језера и Бијељине, сликар Милан Циле Маринковић...

Прослави су присуствовали принц Филип и принцеза Даница Карађорђевић.

- И прошле године били смо за овај празник у Требињу. Волимо овај град и ове људе и заиста нам је прелепо у Херцеговини - истакла је Даница Карађорђевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)