ЕВО КО ЈЕ УХАПШЕНИ КАВЧАНИН: У Бањалуци се скривао са лажним идентитетом, 2018. године расписана потерница за њим

О.М.

03. 08. 2021. у 21:13

АЛМИР Јаховић из Бара, наводно високопозиционирани члан Кавачког клана, ухапшен је вечерас у центру Бањалуке, потврђено је у МУП-у Републике Српске.

ЕВО КО ЈЕ УХАПШЕНИ КАВЧАНИН: У Бањалуци се скривао са лажним идентитетом, 2018. године расписана потерница за њим

Фото: Д. Поздеровић

Како сазнајемо Јаховић се у Бањалуци скривао са лажним идентитетом, а ухапшен недалеко од џамије Ферхадије. Ухапшен је на основу потернице коју је 2018. године за њим расписало правосуђе Црне Горе због учешћа у покушају убиства.

Истражиоци МУП-а РС су заправо разоткрили крађу идентитета. Документе на лажно име "подигли" су Јаховићеви сарадници, који су му потом носили документе и тада је усљедило његово хапшење. Према незваничним информацијама приведени су и сарадници.

Према писању црногорских медија Јаховић се нашао на оптужници заједно са Аднаном Османагићем, Елдаром Нурковићем, Дарком Милићем, Ђорђијем Цицмилом и Ензаном Цириковићем због покушаја ликвидације Јован Ђуровића и боксера Николе Сјеклоће. Ради се о догађају из августа 2018. када су на Ђуровићев мотор закачили експлозивну направу. Више пута направу је даљински покушао да активира Јаховић, док је Ђуровић управљао мотоциклом.

Иначе Аднан Османагић је брат убијеног Армина Муше Османагића, који се у полицијској евиденцији водио као вођа једног од барских криминалних група. Јово Ђуровић, који је био мета те криминлане групе, брат је Луке Ђуровића, који је страдао у саобраћајној несрећи у Котору у октобру 2013. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)