ВИДОВИЋ: “Патриотска” опозиција у Србији би требало барем нешто да зна о ратним дешавањима у БиХ

Novosti online

02. 08. 2021. у 11:41

СИНИША Видовић, заменик председника Уједињене Српске је рекао да би такозвана “патриотска” опозиција у Србији, односно они који се тако представљају и тако тумаче реч патриотизам, требало барем нешто да знају о ратним дешавањима у БиХ.

ВИДОВИЋ: “Патриотска” опозиција у Србији би требало барем нешто да зна  о ратним дешавањима у БиХ

Синиша Видовић

- Скривати се иза патриотизма, а називати Александра и Андреја Вучића Босанчеросима, као што је то урадио извесни Дејан Петар Златановић, у најмању руку је непоштовање свих оних Срба који су напустили своја огњишта баш у Бугојну које јесте остало у ФБиХ. И баш он, који је историчар, тврди да је Србин-патриота, требало би да своју патолошку мржњу према Вучићима правда некако другачије, а не називањем Срба из Бугојна погрдним називима -  рекао је Видовић.

Он је истакао да се реч Босанчерос на овим просторима тумачи доста другачије него што то мисли један српски историчар.

- Ти Босанчероси, како се иначе бошњаци у БиХ воле називати, убијали су и протеривали Србе из Бугојна ратних 90-их. И не само они. Хрвати, комшије, били су и бруталнији. У Бугојну је, то би један историчар требало да зна, прије рата живјело више од 9000 Срба. Сада их је стотињак. Остало су Босанчероси. Толико о патриотизму - закључује Видовић.

(бањалука.нет)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)