ГРАЂАНИ СРПСКЕ ГОВОРЕ ЈЕДНИМ ГЛАСОМ: Петицију против наметнуте Инцкове одлуке до сада потписало 100.000 људи

С. М.

30. 07. 2021. у 15:53

У РЕПУБЛИЦИ Српској до сада је 100.000 људи потписало петицију против наметнуте одлуке одлазећег високог представника Влаентина Инцка, изјавио је данас саветник српског члана Председништва БиХ Радован Ковачевић.

ГРАЂАНИ СРПСКЕ ГОВОРЕ ЈЕДНИМ ГЛАСОМ: Петицију против наметнуте Инцкове одлуке до сада потписало 100.000 људи

Фото: СРНА

- Уз седницу коју данас имамо у Народној скупштини, у којој је такође постигнуто апсолутно јединство представника свих парламентарних странака са сједништем у Републици Српској, ова петиција на још један директан начин показује да су сви грађани Републике Српске по овом питању апсолутно јединствени и да сви говоримо једим гласом - рекао је Ковачевић новинарима у Бањалуци.

Ковачевић је рекао да петицијом, коју је покренуо Додик, сви грађани Српске, а њих је у овом тренутку већ 100.000, "јасно исказују да одбацују одлуку коју је покушао да наметне такозвани високи представник и да изражавају став да се у Сребреници није десио геноцид".

- Ово је покушај да се наметне закон Републици Српској којим се уводи вербални деликт у 21. веку, којим се једино српском народу забрањује право на слободу мишљења и којим се једино српски народ у компелетној Европи обележава као геноцидан - истакао је Ковачевић.

Према његовим речима, свима у Републици Српској је потпуно јасно да се то сада ради са намером да то буде само почетак процеса који треба да доведе до нестанка Републике Српске и нестанка српског народа у БиХ.

Ковачевић је поручио да 100.000 људи који су до сада потписали петицију, сви посланици у Народној скупштини, сви функционери Републике Српске у институцијама Републике Српске, али и заједничким институцијма, јасно кажу да никада неће пристати на нестанак Републике Српске, на било каква наметања.

- Република Српска је вечна. Да не би било никакве дилеме, ја сам Радован Ковачевић. Уважавам све жртве Сребренице, али јасно кажем да се у Сребреници није догодио геноцид - нагласио је Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)