ЦЕЉЕ ДЕО ВЕЛИКЕ ПОРОДИЦЕ: Конзулат дечје амбасаде ,,Међаши" и у Словенији

В. Митрић

29. 07. 2021. у 19:17

У ЦЕЉУ, у Словенији, уприличена је свечаност, чији је био домаћин овдашњи угледни адвокат и бораца за људска права, Душан Танко,где је Дечја амбасада „Међаши“ из Бијељине, основана пре 33 лета, представила своје нове, важне активисте из Словеније и тиме, практично, отворила конзулат у овој земљи.

ЦЕЉЕ ДЕО ВЕЛИКЕ ПОРОДИЦЕ: Конзулат дечје амбасаде ,,Међаши и у Словенији

Фото: В. М.

Адвокат Душан Томић, оснивач и генерални секретар ове организације, која је само из ратног лудила Сарајева И Мостара избавила око 50 хиљада деце и мајки, која је, све време, од најтежих времена до данас, велики заштитник дечјих права,не само у БиХ и региону, већ и свету, рекао је да су имали И имају велики број поштовалаца у Словенији.

Одлука да “Међаши” је да главни конзул Дечје амбасаде за Словенију буде позната привредница Љубица Танко, судију суда Дечје земље М из Словеније дванаестогодишња, одлична ученица и спортиста ЛилИ Нам, која ће предводити словеначку делегацију на Данима дечјег риболова у Благају код Мостара, где ће се крајем августа окупити деца из Србије, БиХ, Словеније, Хрватске и Црне Горе.

 - Конзулат у Цељу одмах ће ићи у акцију проглашења комада земље Дечјом земљом М, уношење празне дечје столице у Парламенту Словеније и Цеља и проглашења једне улице Улицом деце Европе у Цељу - каже Томић. - Циљ је повезивање Међаша преко Цеља са Аустријом и Италијом кроз приступне фондове за заштиту права деце, која су све угроженима у многим местима широм света. -

Мала судија Дечјег суда, Лили Нам, послалал је поклоне дечјој амбасадорки И председници Дечјег суда, Мишел Мишковић. Отварању конзулата у Словенији, уз оснивача Томића, присуствовао је И члан Колегијума Дечје земље “М” у Међашима, професор др Драган Раденовић из Београда.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)