ДВА ИЗУЗЕТНО ВАЖНА РЕШЕЊА ИДУ У ПРОЦЕДУРУ: Жељка Цвијановић се огласила након историјског састанка

Новости онлине

26. 07. 2021. у 22:19

ПРЕДСЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да су два законска решења која ће бити упућена у парламентарну процедуру изузетно важна и да су резултат данашњег договора председника свих парламентарних странака са седиштем у Српској.

ДВА ИЗУЗЕТНО ВАЖНА РЕШЕЊА ИДУ У ПРОЦЕДУРУ: Жељка Цвијановић се огласила након историјског састанка

Фото: Кабинет председника РС

Цвијановићева је навела да ће та законска решења у парламентарну процедуру упутити посланички клубови свих политичких партија Републике Српске.

Она је изразила уверење да ће се то десити у наредних неколико дана, пренео је РТРС.

После састанка председника свих парламентарних странака са седиштем у Српској поводом најновије одлуке одлазећег високог представника Валентина Инцка да наметне допуне Кривичног закона БиХ којима се забрањује и кажњава "негирање геноцида и величање ратних злочинаца", Цвијановићева је рекла да се Народна скупштина бави и другим важним темама.

Она је додала да ће лидери политичких партија, заједно са осталим представницима институција, односно носиоцима функција, наставити рад у континуитету.

- То је суштински важно питање. То значи да имате заседања и да имамо заједничке састанке и да ћемо из седмице у седмицу, како ситуација буде налагала, доносити заједничка решења - казала је Цвијановићева.

(РТРС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)