ПОРОДИЉАМА ПРИМАЊА СИГУРНИЈА: Шта је на терену показала измена законске регулативе која штити права будућих мајки

С. МИШЉЕНОВИЋ

27. 07. 2021. у 08:12

ЗА нешто више од 18 месеци примене нове законске регулативе о дечјој заштити, права породиља у Српској су на терену постала знатно заштићенија и нема више страха код будућих мајки од отказа, а што је, нажалост, била пракса годинама уназад.

ПОРОДИЉАМА ПРИМАЊА СИГУРНИЈА: Шта је на терену показала измена законске регулативе која штити права будућих мајки

Фото "Новости"

Због личне зараде послодавци у РС су отпуштали труднице јер су схватали њихов одлазак на породиљско као трошак.

Од када је Влада РС почела да рефундира послодавцима новац за плате радница које иду на породиљско имамо и све мање вести да се отпуштају труднице.

Од 1. јанура 2020. године новом законском регулативом послодавцима РС се рефундира 100 одсто износ бруто плате за радницу која је отишла на породиљско. Раније се рефундирао нето износ плате, па 80 одсто бруто износа.

- Иначе, за ову намену годишње се издваја 60 милиона марака из буџета. Само у прошлој години плаћена је рефундација за око 3.500 породиља РС, а у последњих неколико година приметан је пораст пријава послодаваца који траже рефундацију - каже за "Новости" Недељко Јовић, директор ЈУ Јавног фонда за дечију заштиту РС.

- Радује нас чињеница са терена да се увећава број захтева послодаваца за рефундацију новца за породиље. Послодавци морају знати да имају рок од шест месеци да попуне захтев и да уђу у систем рефундације. Они могу већ седам дана након порода раднице попунити захтев и ући у наш систем и апелујем да тако и раде, а не да чекају последњи месец за пријаву - каже Јовић.

СТАВ Недељко Јовић, Фото Семберијаинфо

Он каже да су се потези Владе показали одлично, јер су будуће мајке сада заштићене од отказа.

- Сада жене лакше одлазе на породиљско боловање јер не морају да се брину о плати која им је иста као и када раде. Поред тога ни посао им није угрожен и нормално се враћају на своје радно место - истиче Јовић.

Према његовим речима, ажурност послодаваца око попуњавања захтева је кључ када ће новац бити на њиховим рачунима.

- Увели смо праксу да се средства за послодавце широм РС пуштају сваких седам до 10 дана, односно, то је три до четири пута месечно - каже Јовић.

Радован Пазуревић, један од власника и директор фирме "Санино" ДОО, из Дервенте, која има 829 запослених а од тога је 695 жена, каже за "Новости" да је у овој фирми сваки месец 30 жена на породиљском одсуству и да мора истаћи како је веома задовољан функционисањем система рефундације новца послодавцу.

- Било је у прошлости неких проблема око рефундације, али са новим законом то је све промењено набоље. Свесни смо као послодавци да је пандемија вируса корона и да има много области у РС којима је новац преко потребан, али морам рећи да ево већ годину и по колико траје примена новог закона исплате новца за породиље нису касниле ни дан - каже Пазуревић.

ОДСУСТВО ДО 18 МЕСЕЦИ

У ЗАКОНУ јасно стоји да жена има право на породиљско одсуство у трајању од годину дана непрекидно, а за близанце, треће и свако наредно дете у трајању од 18 месеци непрекидно.

За време коришћења породиљског одсуства жена има право на накнаду плате у висини просечне плате коју је остварила у току последњих 12 месеци пре почињања породиљског одсуства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)