БАЊАЛУКА ПОМАЖЕ ТЕШКО БОЛЕСНО ДЕЧАКУ ИЗ СРБИЈЕ: На Тргу Крајине одржан хуманитарни базар за седмомесечног Бошка Гуглету

Срна

22. 07. 2021. у 23:36

НА Тргу Крајине у Бањалуци вечерас је одржан хуманитарни базар за прикупљање помоћи за седмомесечног Бошка Гуглету из Србије, који болује од спиналне мишићне атроФије тип један и за чије је лечење потребно 2,5 милиона евра.

БАЊАЛУКА ПОМАЖЕ ТЕШКО БОЛЕСНО ДЕЧАКУ ИЗ СРБИЈЕ: На Тргу Крајине одржан хуманитарни базар за седмомесечног Бошка Гуглету

Фото: Приватна архива

Један од организатора Николина Грбић Павловић рекла је Срни да грађани на Тргу Крајине могу да купе књиге, играчке, накит, посластице, ђечију гардеробу и друге ствари, те их је позвала да се одазову у што већем броју.

Према њеним речима, хуманитарној акцији су се одазвале и фирме "Виолета" и "Авон козметика", које продају своје производе, а сав приход биће дониран за Бошково лечење.

Први хуманитарни базар у Републици Српској одржан је 31. октобра 2020. године у Бањалуци на платоу Основне школе "Свети Сава" на Лаушу, када је прикупљан новац за девојчицу Мињу Матић која болује од исте болести као и Бошко. За мало више од месец дана у Републици Српској је одржано више од 30 базара на којима је прикупљено више од 222.000 КМ за лечење Миње, која је почетком године примила скупи лек и добро се опоравља.

За дечака Бошка Гуглету је током јула активан и "М:тел" хуманитарни број 1432.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)