ЗА ОБЉУБУ ТРИ СЕСТРЕ - 17 ГОДИНА: Пресуда за један од најшокантнијих случајева педофилије икада откривених у Српској

С. МИШЉЕНОВИЋ

20. 07. 2021. у 06:08

ДРАГАН Б. (25) из Лакташа осуђен је јуче у поновљеном поступку пред Окружним суду Бањалука на јединствену казну од 17 година затвора за обљубу и сексуално злостављање три девојчице млађе од 15 година.

ЗА ОБЉУБУ ТРИ СЕСТРЕ - 17 ГОДИНА: Пресуда за један од најшокантнијих случајева педофилије икада откривених у Српској

Фото Архива

Драган Б. је након изрицања пресуде враћен у притвор, где се налази још од хапшења 6. фебруара прошле године.

Ово је, иначе, најшокантнији случај педофилије, икада откривен у Српској, јер су жртве три сестре 2005, 2007. и 2008. годиште, док је Драган Б. био љубавник њихове мајке М. Ј. (40), против које се води одвојени поступак због сумње да је пред кћеркама имала сексуалне односе с оптуженим.

Осим на затворску казну, оптуженом је изречена и забрана приближавања и комуникације са жртвама у трајању од две године, с тим да се време проведено у притвору не рачуна у ову казну.

Тужилаштво је уочи изрицања пресуде изменило оптужницу и одустало од гоњења Драгана Б. за сексуално злостављање и четврте, најмлађе сестре, која је 2013. годиште. Разлог је то што она истражиоцима и психолозима није могла дати информације о кривичном делу.

У осталом делу оптужница је остала неизмењена, па се он теретио за три случаја обљубе над децом млађом од 15 година, односно над сестрама (2005, 2007, 2008. годиште), као и за задовољене полних страсти пред дететом.

Према оптужници, Драган Б. је био у љубавној вези са мајком жртава. У одсуству оца деце свакодневно је боравио у њиховој кући, помажући у пољопривредним радовима и слично.

ОДЛУКА Окружни суд Бањалука, Фото Новости

Злостављање се одвијало од фебруара 2019. до фебруара 2020. године када је Драган Б. више пута имао сексуалне односе с девојчицама у својој, али и у њиховој кући. У неколико наврата се то дешавало у време док је мајка жртава била у другој просторији куће.

Због природе кривичних дела и заштите жртава, цео поступак је био затворен за јавност.

Окружни суд у Бањалуци раније је осудио Драгана Б. на 19 година затвора, али је пресуду укинуо Врховни суд Републике Српске и поступак вратио на ново суђење. Суд је тада уважио жалбу одбране која је указивала на незаконитост доказа на којима се заснивала првостепена пресуда. Споран је био начин на који су жртве саслушане током истраге.

БРАНИЛАЦ НАЈАВИО ЖАЛБУ

Бранилац оптуженог Александар Јокић најавио је да ће се жалити на пресуду када је добије у писаном облику. Он је раније у завршној речи истакао да његов клијент треба да буде ослобођен оптужби за обљубу три девојчице и сматра да једино може бити осуђен за злостављање најстарије девојчице, и то по основном облику КД обљуба са дететом млађим од 15 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)