ПОЧЕЛА ЖЕТВА ПШЕНИЦЕ У СЕМБЕРИЈИ: Ратари задовољни откупним ценама

В. М.

08. 07. 2021. у 13:56

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бијељине Љубиша Петровић посетио је домаћинство Јовице Лазића у Средњој Чађавици, које је почело са жетвом пшенице.

ПОЧЕЛА ЖЕТВА ПШЕНИЦЕ У СЕМБЕРИЈИ: Ратари задовољни откупним ценама

В. М.

 - Захвалан сам градоначелнику што, и поред многих обавеза, увијек има времена да посјети и саслуша семберске пољопривреднике. Овогодишњи принос пшенице је добар и код нас, на „бијелим земљама", је од 4 до 6 тона по хектару. Тренутна откупна цијена је задовољавајућа али се надамо да ће бити већа, а овогодишњи подстицај Града од два фенинга по килограму предате пшенице ће бити веома значајан за ратаре, посебно за нас који се искључиво бавимо пољопривредом - истакао је Јовица Лазић.

Градоначелник Љубиша Петровић је нагласио да ће Град Бијељина исплатити субвенције произвођачима пшенице према завршним списковима откупа, које ће доставити млинопрерађивачи на крају откупне сезоне.

 - Уз градске и републичке субвенције, произвођачима ће бити исплаћено око 43 фенинга по килограму пшенице, што је углавном задовољавајуће за њих, а борићемо се да у наредним годинама обновимо систем робних резерви, који ће омогућити стабилност цијена пољопривредних производа на тржишту. Такође, Градска управа ће ове године подржати и пољопривредне произвођаче у другим гранама пољопривреде. Надамо се да ће жетва у Семберији бити што прије завшена и да ћемо након њеног завршетка имати падавине, које су пријеко потребне за добар род кукуруза и дувана - додао је градоначелник Петровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)