РЕЉИЋ ИСКЉУЧЕН ИЗ СНСД: Општински одбор донео одлуку о начелнику општине Козарска Дубица

С.М.

06. 07. 2021. у 20:30

РАДЕНКО Рељић, начелник општине Козарска Дубица искључен је из СНСД, одлука је донесена једногласно на састанку проширеног општинског одбора. Пет одборника који су напустили ову странку добило је рок од два дана да размисли о повратку у партију.

РЕЉИЋ ИСКЉУЧЕН ИЗ СНСД: Општински одбор донео одлуку о начелнику општине Козарска Дубица

Фото: АТВ

- Овим одборницима који су напустили партију дали смо могућност 48 сати да се врате у партију, ако то ураде сматраћемо да нису никада ни отишли, ако то не учине биће потврђена одлука о њиховом искључењу, рекао је председник СНСД Милорад Додик.

Подсећамо, пет одборника у Скупштини општине Козарска Дубица напустило је Клуб одборника СНСД прошле седмице.

Из СНСД су иступили Владо Каурин, Љубинко Рељић, Синиша Злокапа, Сенада Злокапа и Сузана Бабић, који ће у наредном периоду бити независни одборници у локалној скупштини.

У Козарској Дубици је дошло до ломова у Скупштини након што је на предлог НПС затражено да се усвоји план трошења донације од 4 милиона марака из Србије. Ову иницијативу је одбио начелник Рељић и њему пет оданих одборника СНСД.Скупштина је прекинута а дан касније 5 одборника је иступило из СНСД. Након тога је министарство финансија РС затражило да се новац ос донације из Србије врати док се не усвоји тачан план трошења средстава. Откривено је и да је 5000 евра већ повучено са рачуна. Ипак који дан касније начелник Рељић је рекао да је новац враћен на рачун и да се радило о позајмици. Поручио је и да је министарству финансија РС прослеђен план трошења средстава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)