МИЛИОН КМ ЗА ВОДОВОД! Изводе се радови на пробијању пропуста испод пута

О. Никичевић

30. 06. 2021. у 06:00

ВЛАДА РС и Општина Србац обезбедиле су средства у износу од милион марака за реализацију капиталног пројекта од изузетног значаја у области водоснабдевања грађана и привреде питком водом.

МИЛИОН КМ ЗА ВОДОВОД! Изводе се радови на пробијању пропуста испод пута

Екипе водовода код Петроварадина

- Главни цевовод од изворишта Пријебљези до насеља Повелич, у дужини од 2,7 километара, пуштен је у употребу пре 40 година и већ неколико година постао је уско грло у снабдевању потрошача питком водом, јер су цеви профила 500 милиметара биле лошег квалитета, често су пуцале, а да би се отклонио квар требало је око шест часова, а свака замена коштала је око 10.000 марака - каже директор КП "Водовод" а. д. Драго Јовичић и додаје да су сада набављене ПХД цеви профила 450 милиметара одличног квалитета фирме "Пештар" из Аранђеловца.

Извођач радова је бањалучка фирма "Еко еуро тим", која је за подизвођача одабрала србачки "Водовод", који је опремљен потребном механизацијом и обученим радницима за најтеже послове. До сада је урађено око 70 одсто уговорених послова, а тренутно се изводе радови на пробијању пропуста испод магистралног пута Нова Топола - Србац - Дервента на око 200 метара од завршетка трасе.

- Посебну сигурност у снабдевању питком водом сада ће имати највећи србачки потрошач, кланица живине "Перутнина Птуј Србац" која годишње, са око 240 радника, обрађује преко 10 милиона товних пилића и троши 190.000 кубних метара воде, што представља једну петину укупно произведене воде у подземном изворишту Пријебљези - каже Јовичић.

УГОВОР

УГОВОРОМ са извођачем радова предвиђено је да радови буду завршени до краја јуна ове године, што ће обрадовати више од 5.000 потрошача воде са градског водовода Србац, који покрива 33 од укупно 39 насељених места у тој општини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)