СПРЕМНИ ЗА СВЕТ ОДРАСЛИХ: У Модричи су подељене дипломе 72. генерацији матураната (ФОТО)

В. БЛАГОЈЕВИЋ

16. 06. 2021. у 19:55

У МОДРИЧКОМ Средњошколском центру „Јован Цвијић" данас су уручене дипломе за 155 матураната који су завршили средње образвање.

СПРЕМНИ ЗА СВЕТ ОДРАСЛИХ: У Модричи су подељене дипломе 72. генерацији матураната (ФОТО)

Фото: В. Благојевић

У односу на прошлу годину број матураната је за 22 мањи или готво за један цели разред. За ученика генерације Наствничко веће прогласило је Бојану Пебић, техничара рачунарства, посебна диплома је припала гимназијалцу Марку Којићу за освојено прво место на такмичењу из математике у Српској, а уручено је и пет „Вукових диплома“.

- Осећам се поносно, завршено је још једно наше животно путовање. Сад нас чекају нови изазови у нашим животима. Радујемо се, поносна сам, сви смо срећни. Захваљујемо се школи и професорима који су нам омогућили да данас будемо овде матурнати, да завршимо неше средње школовање у лепом расположењу - рекла је Бојана Пебић ученик генерације модричких средњошколаца.

„Вукове дипломе“ за примерно владање и просечну оценеу пет добили су техничари мехатронике Јово Брадашевић и Миленко Савић, те техничари рачунарства Драгана Лукић, Адријана Новаковић и Бојана Пебић ученик генерације

Последњих годину и по дана њиховог средњошколског образовања протекло је у сенци пандемије. Због тога матуранати ове генерације су остали без традиционалних матурских екскурзија и матурске вечери. На крају и професори буду тужни јер, као кажу, са доласком сваке генерације оде и део њих.

У овој школи испратили су успешну 72. генерацију матураната и 47. генерацију матураната Гимназије. У школи се спремају и за упис нове генерације. Према плану Министарства просвете Републике Српске у ову школу је планиран упис у прве разреде за 168 ученика.

- Испраћамо још једну генерацију у свет одраслих и ово су најлепши растанци. Ми морамо даље, следи нови упис у нашу школу. Према интересовању, у прва два дана уписа, не можемо да не будемо задовољни. За упис је поднело захтеве 30 ученика са 60 бодова, такозваних одликаша. Очекујемо следеће седмице већу заинтересованост за упис – рекла је Новка Марковић, директорка СШЦ“Јован Цвијић“ у Модрчи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)