ИЗ ЛОВАЧКЕ ПУШКЕ ПУЦАО У СУПРУГУ: Оптужница против Здравка Милановића из Лакташа

Рада Шегрт

15. 06. 2021. у 14:15

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци потврдио је оптужницу против Здравка Милановића (61) за покушаја убиства супруге Невенке Милановић, које се догодило 15. марта ове године.

ИЗ ЛОВАЧКЕ ПУШКЕ ПУЦАО У СУПРУГУ: Оптужница против Здравка Милановића из Лакташа

Фото: О. М.

Милановић је оптужен да је критичног дана око 23 часа у њиховој породичној кући у мјесту Чардачани, општина Лакташи, узео ловачку пушку и ушао у собу у којој је Невенка лежала.

-Повишеним гласом  јој је рекао да устане из кревета, а када је она  то учинила, према њој је усмерио цев пушке - додаје се у оптужници.

Покушавајући да се одбрани, она је својом руком ухватила за цев пушке и гурнула је ка горе. Милановић је у том тренутку у њеном правцу испалио метак који ју је погодио у лево раме. Потом  је гурнуо супругу, а када је она пала на под, поново је према њој усмерио пушку, покушавајући да уста цеви прислони на њену главу.

У покушају да се одбрани Невенка је поново одгурнула пушку, а Милановић је испалио још једна хитац који ју је погодио у леву страну грудног коша, услед чега је задобила тешке повреде.

Осим за покушај убиства, Милановић је оптужен и за кривично дело недозвољена производња и промет оружја, а пронађена му је једна полуаутоматска пушка  коју је држао испод крова кућице за псе и једна аутоматска пушка у штали за стоку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)