ПРОЈЕКАТ "СОЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ ДЕЦЕ РС": Малишани из Дервенте отпутовали на црногорско приморје

Н. Ђ.

15. 06. 2021. у 12:32

ДВАНАЕСТОРО деце из Дервенте, захваљујући пројекту "Социјализација деце Републике Српске", отпутовало је на десетодневни боравак на црногорско приморје.

ПРОЈЕКАТ СОЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ ДЕЦЕ РС: Малишани из Дервенте отпутовали на црногорско приморје

Фото: Н. Ђ.

Пројектом који се проводи на нивоу читаве Републике Српске биће обухваћено око 2.200 пратећег особља и деце са сметњама у развоју и посебним потребама, затим надарене деце из социјално угрожених породица и деце из породица РВИ и демобилисаних бораца ВРС које су у стању социјалне потребе.

Узрасна доб деце је од 6 до 15 година.

Као и ранијих година градоначелник Милорад Симић и локална заједница обезбедили су новац за џепарац, док је пекара “Илић” припремила храну потребну за пут у Бечиће.

Након деце корисника Центра за социјални рад, у септембру је планиран одлазак на море и чланова Удружења деце и родитеља са сметњама у развоју "Сунце" и Центра "Будућност".

Пројекат "Социјализација деце Републике Српске" од 2003. године спроводе Јавни фонд за дечију заштиту, у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите, а уз подршку Владе РС. Реализација овогодишњег пројекта планирана је у временском периоду од 30. маја до 22. септембра у укупно тринаест смена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)