ДРАГАН ШЕВО НЕГИРАО УБИСТВО МОНАХА: Злочин се одиграо у манастиру Глоговац

О. М.

24. 05. 2021. у 20:29

ДРАГАН Шево (41) у Окружном суду у Бањалуци негирао је кривицу по оптужници за убиство монаха Стефана Ачића у манастиру Глоговац код Шипова.

ДРАГАН ШЕВО НЕГИРАО УБИСТВО МОНАХА: Злочин се одиграо у манастиру Глоговац

Фото О. Матавуљ

Шево је пред судијом Светланом Марић кратко рекао да није крив и почетак суђења биће заказан у наредном периоду. Окружно јавно тужилаштво Бањалука Шеву терети за тешко убиство из користољубља. У оптужници се наводи да је 7. децембра прошле године око 18.30 дошао у конак манастира у месту Бабићи у намери да од монаха Стефана, којег је познавао одраније, затражи новац на зајам. До манастира га је "рено кангуом" довезао Н. П.

- Током боравка у приземљу конака Шево је са оштећеним седео за столом, на којем се налазила кеса са новцем. Од монаха је затражио да му позајми одређени износ новца, па када је оштећени то одбио Шево је, у намери да га убије и присвоји новац, устао са стола - наводи се у оптужници.

Фото Фејсбук

Tekst potpisa

Појашњава се да је прво отишао до кухиње, која се налази иза леђа монаха, да би му потом с леђа пришао вадећи из џепа преклопни нож, који је имао код себе.

- У тренутку када је и монах кренуо да устане, Шево му је задао два убода ножем у десну страну грудног коша. Потом је са стола украо кесу у којој се налазило 566 КМ, 59 евра, 37 куна и 10 динара - наводи се у оптужници.

Фото приватна архива

Драган Шево

Додаје се да је Шево од рањеног монаха захтевао још новца, па су отишли у собу на спрату конака. Ту је узео још 510 КМ и 110 евра.

- Са украденим новцем у износу од око 1.300 КМ Шево је напустио конак манастира, да би приликом изласка из собе у којој се налазио рањени монах, закључао врата и кључ понео са собом. Услед масивног искрварења монах је преминуо у 20.15 - наводи се у оптужници.

САМ СЕБЕ РАНИО

ДРАГАН Шево је након злочина побегао и после дводневне потраге ухапшен је у мотелу "Нана" у Бањалуци при чему је и сам себе убо ножем у груди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)