ЧУВЕНИ РЕЦЕПТ СТАРЕ ЈУГЕ: Водена торта поново осваја Балкан

В.Н.

21. 12. 2025. у 18:43

НЕКАДА давно, у скоро свакој свесци са рецептима, прво место заузимала је ова посластица.

ЧУВЕНИ РЕЦЕПТ СТАРЕ ЈУГЕ: Водена торта поново осваја Балкан

Foto: Printskrin Youtube

Главна цака код овог колача није у тесту, него у заливању. Да кора не би била гњецава, хладан колач се прелива врелим сирупом, или обрнуто. 

Шта ти треба за бисквит и прелив?

Ово је мера „седмица“, све иде по седам.

Бисквит:

7 јаја (домаћих, ако може)

7 кашика шећера
7 кашика брашна
Мало прашка за пециво (по жељи, да боље надође)

Прелив (Сируп):

500 мл воде
200 г шећера
2 ванилин шећера (за онај мирис старинске кухиње)

Припрема без пуно муке

Прво умутити јаја и шећер док не постану пенасти. Лагано умешати брашно и прашак за пециво, па излити у плех и пећи док не порумени. Док се патишпањ хлади, скувати воду са шећером и ванилом.

Чим прелијете бисквит, оставите га да се добро охлади, најбоље у фрижидеру. 

Нећете веровати колико обична вода и шећер могу да промене обичан бисквит и претворе га у врхунску посластицу.

(Крстарица)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

Где купити зимске јакне које заиста греју и прате вас целу сезону