ОВАКВЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ НИКАД НИСТЕ ПРОБАЛИ: Замените брашно тајним састојком и биће још лепше и миришљавије

Новости онлине

28. 03. 2025. у 15:30

Кремасте, лагане и неодољивог укуса, ледене коцке су с разлогом прави класик међу посластицама, а ако их направите овако, биће још лепше!

ОВАКВЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ НИКАД НИСТЕ ПРОБАЛИ: Замените брашно тајним састојком и биће још лепше и миришљавије

Foto: Shutterstock

Један од њих је да уместо брашна користите млевене лешнике, који ће дезерту дати пунији укус и феноменалан мирис, а кору можете попрскати и инстант кафом за још бољи ефекат.

Састојци:
За кору

  • 5 беланаца
  • 5 кашика млевеног лешника
  • 5 кашика шећера
  • 1 кесица ванилиног шећера
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 5 кашика вреле воде
  • ½ кашичице инстант кафе

За фил

  • 5 жуманаца
  • 5 кашика шећера
  • 200 мл слатке павлаке
  • 100 г чоколаде
  • 150 г маслаца


За глазуру

  • 100 мл слатке павлаке
  • 100 г чоколаде

За декорацију:

чоколадне мрвице, рендана чоколада, млевени лешник... по укусу

Припрема:

Умутите беланца са шећером и ванилиним шећером док не добијете чврст снег, па додајте млевени лешник који сте претходно помешали с прашком за пециво.
Пажљиво мешајте шптатулом док се не сједини.
Сипајте у плех обложен пек-папиром, па пеците у рерни претходно загрејаној на 180 степени, око 15-20 минута.
Кад буде печено, размутите инстант кафу у врелој води, па тиме попрскајте кору и оставите да се хлади.
Затим у шерпици за кување на пари помешајте жуманца и јаја, добро их умутите, па кувајте око 10 минута уз непрестано мешање, док не добијете глатку смесу.
Убаците у њу изломљену чоколаду, па промешајте и склоните с ватре. Убаците одмах маслац и мешајте док се не отопи, па склоните да се хлади.
Одвојено у чинији умутите слатку павлаку, па у њу сипајте млак фил и добро промешајте. Прелијте кору филом и оставите да се прохлади.
Прелијте у шерпици изломљену чоколаду слатком павлаком, па загрејте уз мешање док се не чоколада не отопи и пазите да не проклуча. Потом сипајте преко фила и оставите да се хлади у фрижидеру.
По жељи украсите млевеним лешницима, чоколадним мрвицама и сл.

(glossy)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)

У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!

29. 11. 2025. у 08:00

ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак

ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак

ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.

28. 11. 2025. у 14:45

ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: Детету бих дао ДЕСЕТКУ

ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: "Детету бих дао ДЕСЕТКУ"

ГРЕШКЕ из школских свезака понекад умеју да измаме најшире осмехе, што потврђује и ситуација у којој се нашао један малишана из Србије. Све је почело када је његова мама на интернету поделила његове одговоре са контролног задатка из предмета Свет око нас. Један од њих одушевио је кориснике друштвених мрежа.

05. 12. 2025. у 11:27

Коментари (0)

ДР НОВОСТИ: Револуција у трансплантацији косе