РЕЦЕПТ ЗА НАЈСОЧНИЈУ БАКЛАВУ СА ПИСТАЋИМА: Овакву до сада нисте јели

Новости онлине

18. 11. 2024. у 12:00

Неодољива и сочна, а пистаћи јој дају посебан шмек.

РЕЦЕПТ ЗА НАЈСОЧНИЈУ БАКЛАВУ СА ПИСТАЋИМА: Овакву до сада нисте јели

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 800 г кора за баклаву
  • 300 г млевених ораха
  • 150 г млевених пистаћа
  • 4 кашике гриза
  • 4 кашике шећера
  • 150 мл уља за премазивање кора
  • 150 г шећера за посипање кора
  • 150 мл уља
  • 150 г маслаца за заливање баклаве

Припрема:

Рерну загрејте на 220 степени. 800 мл воде помешајте са 800 г шећера. Кувајте око 20 минута па пред крај сипајте сок од лимуна. Пустите да се охлади. Плех обложите папиром за печење. Изрежите коре на величину плеха. Помешајте орахе, пистаће, гриз и шећер. Поређајте 3 коре премазане уљем и шећером. Четврту поспите мешавином пистаћа, па пету шећером и уљем, шесту мешавином. Једну кору оставите са стране. Исеците баклаву по жељи. Уље загрејте са маслацем па прелијте преко сечене баклаве. Одвојеном кором прекријте баклаву. Пеците око 50 минута, у рерни загрејаној на 220 степени. Температуру смањите на 180 степени, а на самом крају вратите на 220. Скините додатну кору па прелијте баклаву хладним шербетом. Оставите да се прохлади. Декоришите млевеним пистаћима. Пријатно!

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар

НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар

ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).

07. 12. 2025. у 07:16

Коментари (0)

МИШЉЕЊА СУ ОПРЕЧНА: Да ли заиста овај језик користи највише пословних људи?