АПСОЛУТНИ ХИТ: Ситни колачи са плазмом и белом чоколадом

Novosti online

11. 03. 2024. у 19:00

НАПРАВИТЕ ситне колаче са плазмом и белом чоколадом од којих ће мирисати цела кућа.

АПСОЛУТНИ ХИТ: Ситни колачи са плазмом и белом чоколадом

Фото Shutterstock

Направите ситне колаче са плазмом и белом чоколадом којима ниједан гост неће моћи да одоли. 

Састојци:

* 200 гр млевене плазме

* 75 гр бадема 
* 20 гр печеног сусама
* 2 кашишичице млевеног аниса 
* 3/4 кашичице цимета
* 1/4 кашичице соли
* 50 гр меда 
* 125 гр маскарпоне сира или крем сира
* 1 кашика ружине воде

 За глазуру: 

* 200 гр беле чоколаде

* 1 кашика уља

Рецепт за ситне колаче са плазмом и белом чоколадом:

 Корак 1: 

Направите смесу

У посуди помешајте млевену плазму са препеченим сусамом, млевеним бадемом и додајте зачине. Затим промешајте, па додајте мед, маскарпоне сир и ружину воду. Све добро сједините.

 Корак 2: 

Обликујте колаче

Узмите мало смесе и обликујте колаче. Можете да направите лоптице или ваљак, па ређајте на плех. Ставите у замрзивач да се смеса стегне.


 Корак 3: 

Направите глазуру

Истопите белу чоколаду са уљем, па умочите сваки колач у њу. Затим опет ређајте на плех обложен пек папиром и ставите у фрижидер да се смеса стегне.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАМТИЋУ ЈА ТЕБЕ! Новак Ђоковић шокирао многе у Риму (ВИДЕО)