ПРАВИ СЕ И ЈЕДЕ БЕЗ ГРИЖЕ САВЕСТИ: Лава колач - Савршенство укуса које има мање од 250 калорија
НИКО не може да одоли савршенству чоколадног укуса, а ово је најбољи рецепт.
Састојци:
* сув печени пистаћи, 1 шољица
* какао, 1/4
* рендана горка чоколада, 60 гр
* прашак за пециво, 1/2
* јаја, 2 ком
* беланца 5
* екстракт ваниле, 1/2
* со, на врх ножа
Припрема:
- Самељите пистаће у блендеру тако да добијете смесу сличну пасти.
Сједините смесу од пистаћа са половином шећера, какаом, ренданом чоколадом и прашком за пециво, а одвојено умутите жуманца са преосталим шећером и беланца са мало соли.
У жуманца умешајте екстракт ваниле и све суве састојке, па постепено додајте снег од беланаца.
Поделите припремљену смесу у 12 мањих калупића за колаче које сте претходно благо премазали уљем и сложите на велики плех.
Пеците девет минута у рерни загрејаној на 230 степени. Готов колач оставите пет минута да одмори, па окрените на тањир и послужите.
Смесу можете да направите раније и да је чувате у фрижидеру до печења.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СКУПОГ УКУСА, А МАМИ ОСМЕХ НА ЛИЦЕ: Шамбали - Јефтин турски колач (ВИДЕО)
04. 03. 2024. у 13:00
УЗ ОВАЈ ТРИК БИЋЕ МЕКАНЕ И СУТРАДАН: Како да палачинке не буду жилаве?
04. 03. 2024. у 07:00
"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо
ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.
20. 05. 2024. у 20:38
КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања
УКРАЈИНСКА војска злоупотребљава алкохол и дрогу и под њиховим утицајем убија цивиле, пише амерички медиј Дејли бист, преноси РИА Новости.
20. 05. 2024. у 19:17
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)